Με επιτυχία το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λιμενικών στον Βόλο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. πραγματοποίησε και το διήμερο 13 και 14 Απριλίου το ετήσιο συνέδριό της στην πόλη του Βόλου. Το συνέδριό διοργανώθηκε με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλία στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριών του ξενοδοχείου VOLOS PALACE

Αντιπρόσωποι της Π.Ο.Λ των 10 πρωτοβάθμιων ενώσεων από όλη την Ελληνική επικράτεια συγκεντρώθηκαν στο Βόλο προκειμένου να ψηφίσουν το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας για τα επόμενα 3 έτη ενώ το κύριο μέρος του συνεδρίου περιλάμβανε δύο θεματικές ενότητες:
– την προσφορά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του στην διαμόρφωση του σύγχρονου ρόλου της Πολιτικής Προστασίας όπως εκφράζεται μέσω της συνεργασίας του ΥΝΑΝΠ και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αλλά και
– τον ρόλο των Υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην ασφάλεια και στην προστασία των επισκεπτών στα νησιά της χώρας και η επίδραση της άρτιας συνεργασίας με την Ελληνική ναυτιλία στην ανάπτυξη της οικονομίας και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Βόλος που διοργανώθηκε το συνέδριο, η Μαγνησία, οι Β. Σποράδες, η Θεσσαλία αποτέλεσαν την προηγούμενη χρονιά το επίκεντρο πρωτόγνωρων φυσικών καταστροφών με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να διασώζουν εκατοντάδες πολίτες που κινδύνεψαν σοβαρά.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Λ Κυράνη Κώστα ακολούθησε βίντεο με τις διασώσεις 400 συνανθρώπων μας στην Καρδίτσα και στο Πήλιο παρουσιάζοντας το έργο της ΜΥΑ/ΛΣ και των στελεχών στο Κ.Λ.Βόλου και των Λ/Τ υπαγωγής.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αναστασίου Ιωάννης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς των Λιμενικών στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Περιφέρεια στην αποκατάσταση της ισορροπίας σε κάθε επίπεδο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Θεσσαλία.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν από την Κυβέρνηση η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή , ο Υφυπουργός κλιματικής κρίσης κ. Τριαντόπουλος Χρήστος, ο βουλευτής ΝΔ κ. Μπουκώρος Χρήστος, από τον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ο βουλευτής Μεικόπουλος Αλέξανδρος, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Τριτέκνων κ. Σούλα Βακουφτσή, από το ΚΚΕ το μέλος της Κ.Ε Παναγής Γεώργιος και μέλος του τμήματος ΕΔ και ΣΑ και το μέλος του τμήματος ΕΔ και ΣΑ Γαρδίκης Νικόλαος.

Οι ανωτέρω αφού χαιρέτησαν από το βήμα τις εργασίες συνεδρίου απένειμαν τιμητικούς θυρεούς στους προϊσταμένους των Λιμενικών αρχών του Βόλου, της Αμαλιάπολης, της Αγίας Κυριακής Τρικέρων και του Αγιοκάμπου.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταικούρας Χρήστος ο Υφυπουργός του ΥΝΑΝΠ Κ. Παππάς Ιωάννης , ο Βουλευτής της ΝΔ Ν. Φθιώτιδας Κοτρωνιάς Γεώργιος και του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Σαρακιώτης Ιωάννης.

Το παρών έδωσαν οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων Βόλου, Αλμυρού, Αγίας Κυριακής Τρικέρων, Ζαγοράς και του Ρήγα Φεραίου οι οποίοι κατέθεσαν την δική τους εμπειρία για την προσφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τιμητική βράβευση για την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών ΛΣ για την προσφορά τους κατά την περίοδο των πλημμυρών στον Βόλο καθώς παρευρέθηκαν στο συνέδριο ο Πρόεδρος Βοιδνικόλας Σταύρος, ο Αντιπρόεδρος Καραγεωργόπουλος Ιωάννης και η ταμίας κ. Κοντάκου Ελένη.

Ιδιαίτερη αναφορά και τιμητική βράβευση έγινε στον ΝΑΥΑΡΧΟ ΛΣ ε.α , πρώην Υπουργό Ναυτιλίας και πρώην Αρχηγό ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο για την προσφορά του.
Παρευρέθηκαν επίσης το ΔΣ των Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ Θεσσαλίας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Κρυονερίτη Δημήτριο και τον Χατζάκο Χαράλαμπο.

Παρευρέθησαν και χαιρέτησαν τις εργασίες του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Χαρελάς Παναγιώτης, το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Πυροσβεστών Πυργιώτης Απόστολος, ο Γ.Γ Γιαννόπουλος Δημήτριος και ο Αντιπρόεδρος Παπαδόπουλος Μιχάλης καθώς και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων Κουντούρης Δημήτρης με τα μέλη του ΔΣ. Χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ Μεθενίτης Δημήτριος.

Τιμήθηκαν ο Πρόεδρος των Λιμενεργατών Βόλου Θωμάς Κρητικός ,ο Πρόεδρος του σωματείου κινητικά αναπήρων ¨Ιππόκαμπος΄΄ Πέτρος Μπέλλος και η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ κ. Τριανταφύλλου Ντίνα ενώ το συνέδριο τίμησε και ο Πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων κ.Τσαρδακάς Ιωάννης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την νομικό εκπρόσωπο της Π.Ο.Λ. κ. Αποστολίδου Ευγενία η οποία έφερε εις πέρας κάθε υπόθεση που της ανατέθηκε από την Ομοσπονδία.

Μία ιδιαίτερη δημιουργική και καλλιτεχνική νότα έδωσε η έκθεση που κόσμησε τον χώρο της αίθουσας του συνεδρίου του ερασιτέχνη δημιουργού κ. Σπύρου Κωνσταντίνου ο οποίος κατασκευάζει έργα από υλικά που βρήκε κατά την περίοδο των πλημμυρών στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.