Με κλαυθμούς και οδυρμούς ο Μπέος παρακαλάει να σώσει το περιβάλλον!

Με ύβρεις και απειλές κατά της κυβέρνησης απάντησε στην αρνητική γνωμοδότηση του Υπουργείου για τη μονάδα srf

Με κλαυθμούς και οδυρμούς και παρακαλετά για να σώσει το περιβάλλον απάντησε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στην αρνητική γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την κατασκευή μονάδας παραγωγής srf από τον Δήμο Βόλου. Ο Δήμαρχος Βόλου κατήγγειλε την κυβέρνηση ως προδότες για την απόφαση αυτή εκτοξεύοντας βέλη κατά πάντων με αφορμή την παραπάνω απόφαση.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, παρουσία δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων με τον συνδυασμό του ο Αχιλέας Μπέος τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου, δεν θα προχωρήσει την κατασκευή της μονάδας παραγωγής srf, εάν το υπουργείο διασφαλίσει ότι δεν βλάπτεται το περιβάλλον και δεν θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα από την ΕΕ, σε βάρος της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος

Ο ίδιος επιτέθηκε κατά στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έκαναν μια γνωμοδότηση μιας κυρίας που την υπογράφει φέιγ βολάν στους δημοσιογράφους, ενώ ο Δήμος δεν την έλαβε ακόμη. Κατηγόρησε δε το στέλεχος του υπουργείου που την υπογράφει, ότι της έδωσαν έτοιμο κείμενο να υπογράψει, λέγοντας ότι η μελέτη έφτασε στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή και χρεώθηκε στη συγκεκριμένη κυρία την περασμένη Τρίτη 13 Μαρτίου. Όπως είπε, ήταν πρακτικά αδύνατο να διαβαστεί τόσος όγκος σε δύο ημέρες και να γίνει η γνωμοδότηση.
Επίσης τα έβαλε με εκδότες, που θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με ψέματα που αναμεταδίδουν.

Ο Δήμος Βόλου, έστειλε ήδη απάντηση στο υπουργείο στην οποία αναφέρει ότι αν ο σχεδιασμός ήταν λάθος, είναι άδικο να πληρώσουν οι πολίτες τα λάθη της κεντρικής εξουσίας και τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μικροπολιτικά και προεκλογικά παιχνίδια του υπουργού ή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που μετά από εννέα μήνες που είχε στα χέρια της τη μελέτη, θυμήθηκε να θέσει ερωτήματα παραμονές του συλλαλητηρίου στο Βόλο.
Ο Δήμος ζητά η κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση, ενώ ο Αχ. Μπέος ζήτησε από το υπουργείο να πει τι είναι νόμιμο να γίνει για να αποφασίσει η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει.
Όπως είπε, προ μηνών ο αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελλος, είχε πει ότι είναι σύμφωνος με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και η μελέτη που κατατέθηκε στην Περιφέρεια είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΕ και της εθνικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η ίδια μονάδα γίνεται στο Γραμματικό και στο Σχιστό, από τον ίδιο μελετητή, ενώ διερωτήθηκε γιατί επιτρέπονται στην Αττική και όχι στο Βόλο.
Ο Αχ. Μπέος διαβεβαίωσε ότι η μονάδα παραγωγής srf δεν πρόκειται να προχωρήσει και έθεσε προ των ευθυνών του το υπουργείο, λέγοντας ότι αν επιβληθούν πρόστιμα δεν θα τα πληρώσει η κυρία που υπογράφει τη γνωμοδότηση, αλλά οι πολίτες του Βόλου και η πόλη θα πτωχεύσει.

Τέλος, ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη γνωμοδότηση του υπουργείου κατάπτυστη, ευχήθηκε να μην αλλάξει μετά τις εθνικές εκλογές και τόνισε ότι την ομάδα πλειοψηφίας δεν την ενδιαφέρει το εργοστάσιο, αλλά το μέλλον της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.