Με μάσκα anonymous και κράνος ανέβηκαν στην ταράτσα του ΠΕΔΥ Βόλου

Δύο άνδρες 27 και 34 χρονών που προσπάθησαν να κάνουν διάρρηξη

Για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί Όπλων, κατηγορούνται ο 27χρονος και ο 34χρονος που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οι δύο δράστες που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, στις 4.30 τα ξημερώματα έσπασαν τζάμι παραθύρου επί της οδού Κουντουριώτου και μπήκαν μέσα στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΠΕΔΥ.

Οι δύο δράστες, παραβίασαν δύο ξύλινες πόρτες γραφείων απ’ όπου έκλεψαν είδη τροφίμων και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο ταμείο.
Γείτονας κατάλαβε τι είχε συμβεί τηλεφώνησε στην Αστυνομία, ο τόπος γέμισε σε λίγη ώρα αστυνομικούς τους οποίους όταν κατάλαβαν οι δράστες και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ φορώντας ο ένας κράνος και ο δεύτερος μάσκα anonymous και προκαλούσαν τους αστυνομικούς.

Όταν αντιλήφθηκαν ότι είχαν εγκλωβιστεί, εγκατέλειψαν την προσπάθεια και συνελήφθησαν, ενώ εκτός των διαρρηκτικών εργαλείων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ο ένας από τους δύο διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 18 εκατοστών.