Με στάση εργασίας, συγκέντρωση και εκδήλωση τιμά τη γυναίκα το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Σήμερα Παρασκευή 8 Μάρτη, «Παγκόσμια μέρα της γυναίκας»

Με στάση εργασίας, συγκέντρωση και εκδήλωση τιμά τη γυναίκα το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θέλοντας υπερασπίσει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες εργαζόμενους, διεκδικεί: δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, πραγματική δημόσια- δωρεάν παιδεία & υγεία, παροχή παιδικών κατασκηνώσεων, προστασία της μητρότητας, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη 2019:
1. Καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις κι εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας.
2. Προκηρύσσει πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τη 1:00μμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη 1:30μμ, ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή και για να διεκδικηθούν λύσεις στα παραπάνω αιτήματα.
Στη Μαγνησία σήμερα 8/3/2019
1. 1:30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου
2. 7.00 μ.μ. εκδήλωση σε συνεργασία με φορείς, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και προσκαλούμε όλους τους πολίτες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.