«Με τους Ολλανδούς διαφωνούμε στο που πρέπει να ρίξουμε το βάρος των έργων»

Να γίνει η σήραγγα από την Κάρλα προς το Αιγαίο

Τη διαφωνία του εξέφρασε χθες στο περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα που προτείνουν οι Ολλανδοί, με τον κ. Φώτη Λαμπρινίδη, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη να σημειώνει ότι η διαφωνία έγκειται στο που θα πρέπει να πέσει το βάρος της αποκατάστασης της Θεσσαλίας.

«Το πρόβλημα δεν είναι η απαρίθμηση των έργων,  σε αυτό μπορείς να πεις ότι αυτό που έλεγαν οι επιστήμονες, οι φορείς εδώ και χρόνια είναι κοινός τόπος, το τι πρέπει να γίνει. Το πρόβλημα είναι η προτεραιοποίηση, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης , δηλαδή τι είναι εμπροσθοβαρές, τι πρέπει να γίνει σήμερα, που πρέπει να ρίξουμε βάρος. Εκεί είναι η διαφορά με την πρόταση της Κυβέρνησης και των Ολλανδών που τέθηκε στη διαβούλευση», σχολίασε ο κ. Λαμπρινίδης.

Υπογράμμισε πως η τοπική κοινωνία θα πρέπει  να αγκαλιάσει την Περιφέρεια ώστε να προχωρήσουν πριν απ’ όλα,  τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αυτά που κοστολογούνται σε ύψος 535 εκ. ευρώ και είναι άμεσα για την ερχόμενη 3ετια- 4ετια.

«Σε αυτά κομβικό είναι η επανασύσταση της Κάρλας. Εδώ δεν διαφωνούμε γενικά με την εισήγηση των Ολλανδών αλλά είναι σημαντικός ο αγωγός προς το Αιγαίο που μετατρέπει την Κάρλα σε έργο διπλού χαρακτήρα και αντιπλημμυρικού και αρδευτικού, έχει να κάνει με την ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς που θα μας φέρει το 4-5% των υδάτων του Αχελώου, δεν διαταράσσει την οικολογική ισορροπία, αλλά διευκολύνει πάρα πολύ το κλείσιμο της ψαλίδας του υδατικού ελλείματος της Θεσσαλίας κι έχει να κάνει με έργα όπως οι κλειστοί αγωγοί άρδευσης. Έργα που πιστεύω ότι πρέπει να είναι η προτεραιότητα όπως είχε παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης», επεσήμανε.

Τέλος αναφορικά με την 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο ο κ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε πως  ομόφωνη θέση του Περιφερειακού συμβουλίου είναι να παραμείνει η μονάδα στην περιοχή και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν οι πάντες και κάλεσε τους Υφυπουργούς από τη Μαγνησία να συμβάλουν κι αυτοί με τις δυνάμεις τους.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.