Μέχρι τέλος της εβδομάδας η απόφαση για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένεται να εκδοθεί τελικά η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εκτέλεσης Πλημμελειοδικών Βόλου σχετικά με την έγκριση ή την απόρριψη του αιτήματος για την χορήγηση τετραήμερης άδειας, συν οδοιπορικά, στον βαρυποινίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που είναι κρατούμενος των φυλακών Κασσαβέτειας.
Χθες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι τρεις δικαστές που θα βγάλουν την απόφαση συνεδρίασαν, χωρίς όμως να καταλήξουν σε απόφαση, κάτι που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει μέχρι την Παρασκευή.
Ο βαρυποινίτης ζητούσε να πάρει άδεια η οποία θα ξεκινούσε από σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» υπέβαλε πριν δύο περίπου εβδομάδες για τέταρτη φορά αίτημα για να του δοθεί η καθιερωμένη άδεια, από τον Αύγουστο, όταν και μετήχθη από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας. Σημειώνεται πως από την αρχή της κράτησης του πέρασε την πόρτα των φυλακών για λίγες ημέρες συνολικά έξι φορές.
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου το αίτημα του εξετάστηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών, το οποίο το ενέκρινε κατά πλειοψηφία, αφού ο εισαγγελέας υπηρεσίας των φυλακών αποφάσισε να μην δώσει την έγκριση του, και την περασμένη εβδομάδα προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ώστε να πάρει αυτό την τελική απόφαση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κάποιες δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα και ορισμένες απόψεις που εξακολουθεί να εκφράζει περί ιδεολογικών ζητημάτων, οδήγησαν τον εισαγγελέα να εκφράσει τη διαφωνία του για την παροχή νέας άδειας. Μετά από τη διαφωνία του εισαγγελέα ο βαρυποινίτης πληροφορήθηκε το ζήτημα που προέκυψε, και την περασμένη Πέμπτη, υπέβαλλε αίτηση να προσέλθει στο Τριμελές Συμβούλιο, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει κατά της ένστασης του λειτουργού της δικαιοσύνης. Ο πειθαρχικός κώδικας δεν προβλέπει την φυσική παρουσία του κρατούμενου στο συμβούλιο, εκτός αν κρίνει κατ’ εξαίρεση ότι συντρέχουν λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο.
Την περασμένη Πέμπτη στις 12.45 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα του γραφείου της προέδρου Πρωτοδικών Βόλου και παρέμεινε εκεί για διάστημα περίπου 50 λεπτών, εκφράζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, τις απόψεις του για ποιο λόγο θα πρέπει να εγκριθεί τελικά η άδεια του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.