Μέχρι τον Μάρτιο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης του λιμανιού

Γίνεται λόγος για προοπτική μεγαλύτερου περιφερειακού ρόλου

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την έναρξη των διαγωνισμών για τη διάθεση του 67% των Οργανισμών λιμένων Βόλου και Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney τα δύο πρότζεκτ είναι αρκετά ώριμα ώστε να εκκινήσουν οι διαγωνισμοί τους εντός του πρώτου τριμήνου της χρονιάς και ανεξάρτητα απ’ τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους αντίστοιχους διαγωνισμούς για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας που ήδη «τρέχουν».
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει εξίσου σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τους Οργανισμούς των λιμένων Βόλου και Ηρακλείου με αυτό που έχει εκδηλωθεί ήδη στις περιπτώσεις των υπολοίπων τριών. Εξάλλου τόσο το λιμάνι του Βόλου όσο και του Ηρακλείου, πέραν των προοπτικών που έχουν ώστε να επιτελέσουν μεγαλύτερο περιφερειακό ρόλο, διατηρούν σημαντικά περιθώρια κέρδους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις το 2019 ο ΟΛΒ είχε κύκλο εργασιών 5,33 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,32 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια του οργανισμού ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 15,7 εκατ. ευρώ. Στα 2,64 εκατ. ευρώ ήταν το σύνολο των υποχρεώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.