Μεγάλη συμμετοχή υγειονομικών στην εκδήλωση «Κατακτώντας τη Μητρότητα»

Συμμετέχουν ομάδες Θεσσαλικών Νοσοκομείων και περιφερειακών Κ.Υ.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των υγειονομικών στην εκδήλωση «Κατακτώντας τη Μητρότητα», που ξεκίνησε σήμερα στο Νοσοκομείο και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης.
Την εκδήλωση οργανώσουν το «Αχιλλοπούλειο», η Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική και ο Οικογενειακός προγραμματισμός, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της 5ης Υ.ΠΕ. Από τη μεγάλη συμμετοχή, για να χωρέσει ο κόσμος στο αμφιθέατρο τοποθετήθηκαν και καρέκλες στα πλάγια των καθισμάτων.

Στα ειδικά μαθήματα που θα γίνουν τις δύο πρώτες μέρες, θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, μεγάλες ομάδες από τα Νοσοκομεία Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας και από πολλά Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας, που ήρθαν να παρακολουθήσουν το επιστημονικό κομμάτι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Νέστορα Αντωνίου, ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Νοσοκομείου, που εισάγει το ζήτημα της πρόληψης στην κοινωνία και στέκει πολιτικά με αυτό που γίνεται, με το πρώτο επίπεδο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), που θα δημιουργηθούν και στο Βόλο.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε ότι τα θέματα που θα αναπτυχθούν την πρώτη και τη δεύτερη μέρα έχουν να κάνουν με επιτυχίες του Νοσοκομείου του Βόλου, που έχει ανοίξει στο επίπεδο του οικογενειακού προγραμματισμού σε ειδικές ομάδες πληθυσμών.
«Η πιο σημαντική ημέρα της εκδήλωσης είναι η τρίτη (μεθαύριο Τετάρτη το απόγευμα) που είναι για το κοινό, που θα αναπτυχθούν θέματα της καθημερινότητας με τα παιδιά τους και τα μωρά», σημείωσε ο διοικητής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.