Μεγάλο ποσοστό των μαθητών Δημοτικών Σχολείων δεν ξέρουν κολύμπι

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κολύμβησης με συμμετοχή περίπου 1500 παιδιών

Μεγάλο είναι το ποσοστό των μαθητών της Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας, που δεν ξέρουν κολύμπι, ενώ και φέτος ξεκίνησε για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα κολύμβησης που χρηματοδοτεί το υπουργείο Παιδείας και χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλο ποσοστό (περίπου 90%) εκμάθησης κολύμβησης στα εντελώς αρχάρια παιδιά.

Για σήμερα στο κολυμβητήριο Βόλου είχε προγραμματιστεί μάθημα κολύμβησης και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος τόνισε ότι για τέταρτη χρονιά φέτος τρέχει το πρόγραμμα κολύμβησης που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο παιδείας δεύτερη είναι η χρονιά που η πρωτοβάθμια Διεύθυνση μαγνησίας έχει αναλάβει την υλοποίησή του.
«Φέτος συμμετέχουν σχολεία και του Δήμου βόλου και Δημοτικών Ενοτήτων και των γειτονικών Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου (Ριζόμυλος και Καλών Νερών)», τόνισε ο κ. Πολύζος.
Όσον αφορά στη συμμετοχή των σχολείων, ανέφερε ότι ενώ πέρυσι συμμετείχαν 39 σχολεία και 1000 μαθητές, φέτος συμμετέχουν 1500 μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης 55 Δημοτικών Σχολείων.
Ο διευθυντής ευχαρίστησε τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για τη διάθεση των δύο κολυμβητηρίων, την ΕΟΔ Μαγνησίας που κάθε χρόνο συμμετέχει στο πρόγραμμα και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δωρεάν μετακίνηση ων μαθητών με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ο Ανδρέας Ζέρβας πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δήλωσε ότι ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα, προσφέρει τις εγκαταστάσεις του, που είναι άρτια συντηρημένες και σε άψογη κατάσταση, όπως έχει υποχρέωση απέναντι στους δημότες. Όπως είπε είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα, το οποίο συνεχώς βελτιώνεται και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των σχολείων που συμμετέχουν.
Ο Βόλος είναι ένας προορισμός και μια κολυμβητική πόλη, όπως αποδεικνύουν οι δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα γίνουν στο τέλος Ιουνίου και αρχές Σεπτεμβρίου, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ.

Ο Βασίλης Κατσικόπουλος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και συντονιστής του μαθήματος κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία, είπε ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε από 8 Ιανουαρίου 2020 και ολοκληρώνεται με το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ προβλέπονται έξι μαθήματα για κάθε σχολείο.
«Το θέμα είναι ότι άργησε το υπουργείο να χορηγήσει πιστώσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αν ξεκινούσε νωρίτερα τα μαθήματα θα ήταν περισσότερα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά, στο πρόγραμμα απασχολούνται έξι ωρομίσθιοι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο κολύμπι και δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί από μια μέρα, οι οποίοι βοηθούν στη διαδικασία του μαθήματος», ανέφερε.

Στο πρόγραμμα γίνεται εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές που ήταν τελείως αρχάριοι, σε ποσοστό πάνω από 90%, ενώ τόνισε στο μάθημα σήμερα, που συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες είναι αρχάριοι και κανένα παιδί δεν ξέρει να κολυμπάει, εικόνα που θα αλλάξει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου που τελειώνει ο πρώτος κύκλος του προγράμματος.
Επειδή στο πρόγραμμα συμμετάσχουν η Γ’ και Δ’ τάξη Δημοτικών Σχολείων, το ποσοστό των μαθητών που δεν ξέρει να κολυμπάει είναι αρκετά μεγάλο, ανέφερε ο γυμναστής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.