Μεϊκόπουλος: «Χωρίς κλιματισμό σε αφόρητη ζέστη διορθώνουν γραπτά πανελληνίων οι καθηγητές του Βόλου»

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που φαίνεται ότι επικρατούν στο Βαθμολογικό Κέντρο Βόλου όπου οι καθηγητές προσέρχονται αυτές τις ημέρες για να διορθώνουν τα γραπτά των μαθητών/-τριών των πανελληνίων εξετάσεων. «Το ωράριο διόρθωσης είναι από τις 02:00μμ έως τις 09:00μμ περιλαμβάνοντας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές. Η πλειονότητα των αιθουσών διόρθωσης δεν διαθέτει κανενός είδους κλιματισμό (ούτε καν κάποιον ανεμιστήρα) με αποτέλεσμα οι καθηγητές να καλούνται να εργαστούν σε αφόρητες συνθήκες ζέστης», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για ποιο λόγο δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ότι εξετάσεις και διορθώσεις θα διενεργούνται αποκλειστικά σε επαρκώς κλιματιζόμενες αίθουσες. Ζήτησε επίσης την άμεση παρέμβασή του προκειμένου οι καθηγητές του Βόλου που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της βαθμολόγησης γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων να το πράττουν σε αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες, σε αίθουσες με επαρκή κλιματισμό.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι καθηγητές-βαθμολογητές του Βόλου, το κτίριο που στεγάζει το Βαθμολογικό Κέντρο, το οποίο έχει γυάλινη πρόσοψη που διόλου δεν προστατεύει από τη ζέστη, έχει ορισμένες μόνο αίθουσες διορθώσεων που διαθέτουν κλιματισμό. Ο πρόσφατος καύσωνας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες την χώρα έφερε στο προσκήνιο την παντελή έλλειψη εξοπλισμού ψύξης για τα σχολεία της χώρας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να περνούν την δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Σειρά φαίνεται πως έχουν τώρα οι καθηγητές-διορθωτές, οι οποίοι εν έτη 2024 καλούνται να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές αρμοδιότητές τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες, μέσα σε περιβάλλον αφόρητης ζέστης. «Η Πολιτεία έχει καθήκον να εξασφαλίσει ότι μαθητές και καθηγητές θα εκπληρώνουν τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες, προκειμένου αναπόσπαστοι να φέρουν εις πέρας έκαστοι το απαιτητικό τους έργο», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.