Μεϊκόπουλος: «Εξάντλησαν κάθε αυστηρότητα στους μαθητές των σχολείων της Ν. Ιωνίας στην Ακρόπολη»

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσαν η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Κυριακή Μάλαμα και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού για τη μη πρόσβαση μαθητών σχολείων της Ν. Ιωνίας στην Ακρόπολη  ρωτώντας για ποιο λόγο δεν δόθηκε ελεύθερη είσοδος στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ν. Ιωνίας, όπως προβλέπεται.

Όπως επισημαίνεται από τους Βουλευτές «κάθε τυπικότητα και αυστηρότητα φαίνεται ότι εξαντλήθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης δύο Δημοτικών Σχολείων της Νέας Ιωνίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των 3ου και  9ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, παρότι είχαν εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, επέστρεψαν στον Βόλο χωρίς τελικά να επισκεφθούν την Ακρόπολη, όπου δεν τους επιτράπηκε η είσοδος με το αιτιολογικό ότι δεν αναγράφονταν στο εισιτήριο η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, η διαδικασία ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί ακόμα και χωρίς τον καθορισμό ημέρας και ώρας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν, εκ παραδρομής, υπήρξε κάποιο λάθος θα περιμέναμε να βρεθεί μια λύση προκειμένου τα 60 παιδιά που ταξίδεψαν αρκετές ώρες διαδρομής να επισκεφθούν την Ακρόπολη.

Άλλωστε, όλοι συμφωνούμε ότι το μείζον είναι τα παιδιά από όλη την Ελλάδα να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα μνημεία αρχαίου πολιτισμού, στο πλαίσιο εξοικείωσής τους με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.