Μεϊκόπουλος: «Καμία πρωτοβουλία για την απώλεια εσόδων από την κρουαζιέρα»

Περιορισμένη σε ρόλο Γραφείου Τύπου η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Βουλευτή

Καμία πρωτοβουλία για την απώλεια εσόδων από την κρουαζιέρα στον Βόλο δεν ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Χατζηδάκης που βρέθηκε στην πόλη το Σάββατο στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης της ΝΔ , σύμφωνα με τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο , ο οποίος σε δήλωσή του κάνει λόγο πως η κυβέρνηση είναι περιορισμένη σε ρόλο γραφείου Τύπου.

 

Ειδικότερα, ο Βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά «Μπορεί ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χατζηδάκης να δήλωσε από το Βόλο ότι δεν υπάρχουν «μαγικά ραβδιά» για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Λιμάνι και την απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ από την κρουαζιέρα, ωστόσο η επί οχτώ μήνες κυβερνητική αδράνεια για την επίλυση του προβλήματος σίγουρα δεν προδίδει «μαγικές» ιδιότητες στην Κυβέρνηση.

Από τον Νοέμβριο του 2023, είχαμε επισημάνει με κοινοβουλευτική μας Ερώτηση την ανάγκη να υπάρξουν γρήγορες λύσεις για το πρόβλημα της μείωσης των βαθών στο λιμάνι του Βόλου μετά τις πρωτοφανείς πλημμύρες. Όπως αναφέραμε, εξαιτίας των τόνων νερού, λάσπης και φερτών υλών που κατέληξαν εντός της κοίτης του λιμένα του Βόλου προκλήθηκαν μειώσεις βυθισμάτων που σε σημεία έφτασαν έως και τα δυο (2) μέτρα. Από τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε προειδοποιήσει για το επερχόμενο οικονομικό πλήγμα. Το λιμάνι του Βόλου, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεντρικής Ελλάδας, δεν θα μπορούσε πλέον να εξυπηρετήσει τα κρουαζιερόπλοια που έχουν ως επί το πλείστον μεγάλο βύθισμα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, με χαρακτηριστική ανυπαρξία αυτοκριτικής διάθεσης και παντελή έλλειψη πολιτικής ευθύνης φρόντισε απλά να μας ενημερώσει ότι: «οι ζημιές στα λιμάνια είναι μεγάλες και οι εργασίες θα διαρκέσουν έναν χρόνο, ενδεχομένως και παραπάνω».

Λες και δεν είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης η επιτάχυνση των εργασιών.

Λες και δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει για τις καθυστερήσεις μηνών στις διαδικασίες εκβάθυνσης.

Λες και δεν είναι κυβερνητική ευθύνη η εξεύρεση εναλλακτικής λύσης για να μην απολέσει η τοπική οικονομία έσοδα εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, μόνο από τις μέχρι σήμερα ακυρώσεις των κρουαζιερόπλοιων η απώλεια τζίρου φτάνει μέχρι και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Για την τοπική οικονομία, που στηρίζει μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της στον τουρισμό, το πλήγμα από την απώλεια της κρουαζιέρας για ένα και πλέον έτος αναμένεται ανυπολόγιστο.

Η εικόνα στη Μαγνησία οχτώ μήνες μετά τις πλημμύρες δεν αφήνει περιθώρια ελαφρυντικών στην Κυβέρνηση.

Πληγέντες πολίτες που δεν έχουν ακόμα λάβει τις αποζημιώσεις τους. Βασικές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή που παραμένουν κατεστραμμένες. Περιοχές ολόκληρες παραμένουν χωρίς νερό. Το λιμάνι του Βόλου, βασικό αναπτυξιακό «εργαλείο», αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον οικονομικό σκοπό του.

Η Κυβέρνηση παραμένει περιορισμένη σε ρόλο Γραφείου Τύπου, ανίκανη να παράγει αντιστάθμισμα για τις συνεχιζόμενες απώλειες στην τοπική οικονομία”.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.