Μεϊκόπουλος: «Πάνδημο όχι στην κατασκευή LNG στον Παγασητικό»

Στο συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης μονάδας LNG στον Παγασητικό έδωσε το παρών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Οι πολίτες της Μαγνησίας ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής Συλλόγων, φορέων και σωματείων κατά του LNG, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου «Για την Προστασία και Ανάδειξη του Παγασητικού. – ο Παγασητικός μας ενώνει», δηλώνοντας την αντίθεσή τους σε μια επένδυση που θα αλλάξει διαπαντός την περιοχή μας.
Τα επιχειρήματα εναντίον της δημιουργίας LNG οπουδήποτε στον Παγασητικό τεκμηριώνονται επιστημονικά και εδράζονται στη διεθνή βιβλιογραφία και πρακτική. Έχουν τεθεί υπόψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και σε επίπεδο κοινοβουλευτικό αλλά και στο επίπεδο της δημόσιας διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Με έκπληξη ακούσαμε την Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναφέρει στη Βουλή ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έκριναν δεν υπάρχουν μέγιστα περιβαλλοντικά προβλήματα τέτοιου βαθμού που να την ακυρώνουν αυτομάτως.

Η επένδυση προχωρά ένα ένα τα στάδια μέχρι την τελική αδειοδότησή της παρά την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας.
Από τη μία υπάρχουν σοβαροί λόγοι ακύρωσης για την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος και από την άλλη υπάρχει η επιμονή της εταιρείας να καασκευάσει το LNG ή στον Βόλο ή πουθενά. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας επιλέγει να μην παίρνει θέση και να παραβλέπει τον παράγοντα της τοπικής συναίνεσης, αφήνοντας τις υπηρεσίες να αποφασίσουν για μια επένδυση με πολλαπλό αντίκτυπο στην υγεία και το περιβάλλον της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.