Μείωση τελών κοινόχρηστων στη συνεδρίαση της Οικονομικής

Με 21 θέματα ημερήσιας διάταξης, θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 13:30 στο Δημαρχείο Βόλου, η Οικονομική Επιτροπή δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών.
Από τα θέματα ξεχωρίζει η λήψη απόφασης εφαρμογής διατάξεων του Ν.4688/20 (ΦΕΚ 101/24.05.2020 τεύχος Α΄): Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις, σε ότι αφορά τη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Βόλου και η απόφαση για την απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Για το θέμα της μείωσης των τελών η Οικονομική υπηρεσία εισηγείται στην επιτροπή την μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων του Δήμου Βόλου, έως 50%, αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020, εφόσον δεν είναι η δυνατή η παραχώρηση χρήσης πρόσθετου χώρου σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 και 2 του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020. Η ισχύς της παρούσης διαρκεί έως την 30η/11/2020.
Η υπηρεσία τονίζει ότι εφόσον δεν είχε χορηγηθεί αρχικά άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου, είναι δυνατή η χορήγηση κατά τις διατάξεις του άρθρου αυτού, άδειας για την ανάπτυξη αριθμού τραπεζοκαθισμάτων ίσου με την επιβαλλόμενη μείωση στον εσωτερικό ή αύλειο χώρο ή στο προκήπιο του καταστήματος.
Η επιτροπή θα καταρτίσει όρους διακήρυξης δημοπρασίας για εκμίσθωση λιβαδιών στη Μακρινίτσα και ελαιοπερίβολων στον Άγιο Λαυρέντιο θα λάβει απόφαση για την μετάθεση ημερομηνίας αποσφράγισης προσφορών για τον διαγωνισμό του έργου «Ανακατασκευή τμήματος της οδού Σπυρίδη» και θα δώσει παρατάσεις προθεσμιών διαφόρων έργων.
Ακόμη, θα εγκρίνει απευθείας μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων λόγω έκτακτων αναγκών και θα ορίσει ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης: «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Βόλου».
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει άσκηση προσφυγής του πρώην Δήμου Αγριάς κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και κατά απόφασης επιβολής προστίμου του Νομάρχη Μαγνησίας, το 2010.
Σύμφωνα με την εισήγηση με απόφαση του τότε Νομάρχη Απ. Παπατόλια που υπέγραφε η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, επιβλήθηκε εναντίον του πρώην Δήμου Αγριάς πρόστιμο ύψους 60.000 €, για δήθεν παράλειψη κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό Αγριάς, με δήθεν αποτέλεσμα την διάθεση αστικών λυμάτων του οικισμού μέσω των αγωγών ομβρίων στη θάλασσα και την πρόκληση ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής της παραλίας Αγριάς.
Κατά της απόφασης ο πρώην Δήμος Αγριάς άσκησε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου την από 19/5/2010 προσφυγή και η εκδίκασή της ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου , μετ’ αναβολή, ορίστηκε η 11η/6/2020.
Η Νομική Επιτροπή γνωμοδοτεί να γίνει η προσφυγή και θα εξουσιοδοτήσει στις νομικές συμβούλους του Δήμου να παραστούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.