Μείωση των φοιτητών που σιτίζονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος

Η μείωση του αριθμού των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που σιτίζονται στη Φοιτητική Λέσχη, έγινε αντικείμενο δημοσιευμάτων τις τελευταίες ημέρες, με το Ίδρυμα να εκδίδει σχετική ανακοίνωση, αναλύοντας το λόγο που υφίσταται αυτή η μείωση.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, φέτος ο αριθμός των φοιτητών που σιτίζονται μειώθηκε κατά 1000 φοιτητές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:
“Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν ζητήματα μέριμνας και συγκεκριμένα στη σίτιση των φοιτητών/τριών για το έτος 2020, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενημερώνει ότι ο αριθμός των ωφελούμενων προσδιορίζεται ανά οικονομικό και όχι ακαδημαϊκό έτος και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων και την πίστωση που δίνεται από την Πολιτεία.
Δεδομένου ότι αρκετές φορές ο αριθμός των φοιτητών/τριών που κάνουν χρήση του δικαιώματος σίτισης είναι μικρότερος του αριθμού των δικαιούχων στο τελευταίο τετράμηνο του οικονομικού έτους τα κονδύλια που περισσεύουν αναδιανέμονται σε δικαιούχους μέσω της αύξησης του εισοδηματικού κριτηρίου.
Οι επιπλέον κάρτες σίτισης που διανέμονται ισχύουν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, δηλαδή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Από το νέο οικονομικό έτος, δηλαδή το 2020, οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου είναι υποχρεωμένες να διανείμουν τις ετήσιες πιστώσεις.
Επομένως, εξαιτίας αυτής της πρακτικής προκύπτει μείωση του αριθμού των φοιτητών που σιτίζονται. Φέτος συγκεκριμένα ο αριθμός μειώθηκε από 3.400 σε 2.400.
Ελπίζουμε ότι σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.