Μελέτη αξιοποίησης της περιουσίας του Νοσοκομείου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θα αναθέσει η Διοίκηση, ώστε να μπορέσει να την εκμεταλλευτεί

Στην κατεύθυνση της εκπόνησης μελέτης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για αξιοποίηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου, στρέφεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προκειμένου να μπορέσει να την αξιοποιήσει προς όφελος του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Ματθαίος Δραμητινός.
Ο διοικητής, ανέφερε ότι ήδη τον απασχολεί το θέμα της περιουσίας του Νοσοκομείου και της εκμετάλλευσής της, καθώς το «Αχιλλοπούλειο» ίδρυμα, έχει στην ιδιοκτησία του πολλά ακίνητα, κάποια καταστήματα, ενώ ήδη αυτή τη στιγμή, κάποια οικόπεδα είναι υπό εκμετάλλευση.
«Σε κάποια κεντρικά ακίνητα που η Διοίκηση έχει ενδιαφερθεί βολιδοσκοπικά, για να τα εκμεταλλευτεί, διαπιστώθηκε ότι το κάθε ακίνητο έχει δικό του κληρονομικό καθεστώς. Σχεδόν παντού, υπάρχουν συνιδιοκτήτες, με ειδικούς όρους χρήσης που υπαγορεύουν διαθήκες και πολύ λίγα είναι τα ακίνητα που είναι αμιγώς ιδιοκτησία του Νοσοκομείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής.
Όπως εξήγησε, το ειδικό καθεστώς διαθήκης κάθε ακινήτου, περιορίζει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει, να ανταλλάξει ή να κάνει κάποιες αλλαγές.

Εκκρεμεί ανταλλαγή πέντε χρόνια
Αναφορικά με το οικόπεδο, που βρίσκεται στην Κασσαβέτη, που στεγαζόταν το «Στέκι Παιδιού», η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια και έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο, για να αλλάξουν οι όροι της διαθήκης και να γίνει ανταλλαγή με το Δήμο Βόλου και να κατασκευαστεί Νηπιαγωγείο.
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Καραμπάτσα, είχαν αποφασίσει το Νοσοκομείο να παραχωρήσει το οικόπεδο και ο Δήμος να δώσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα άλλο ακίνητο.
Για τα ακίνητα του κέντρου όπως αυτό επί των οδών Ιάσονος – Κ. Καρτάλη και ο πρώην κινηματογράφος «Τιτάνια», ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να πει περισσότερα, διότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου ήδη εκπονεί ένα σχέδιο εκμετάλλευσης των ακινήτων.
Σκέψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι να γίνει μελέτη αξιοποίησης του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. «Με τον τρόπο αυτό θα έχω στα χέρια μου ένα εργαλείο, μέσω σοβαρής πρότασης από μελέτη του Πανεπιστημίου, που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω, προς όφελος του Νοσοκομείου», δήλωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.