Ανακοίνωση εξέδωσε το ΜέΡΑ25 Μαγνησίας, με αφορμή την συγκέντρωση της Κυριακής στον Βόλο για τα θύματα των Τεμπών, χαιρετίζοντας τη συμμετοχή του κόσμου, που συγκεντρώθηκαν στην πόλη και απαίτησαν δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, στηλιτεύει τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου για την απουσία του από την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο δήμαρχος Βόλου βρίσκεται απέναντι από την κοινωνία.
Η ανακοίνωση
“Ως ΜέΡΑ25 Μαγνησίας χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν στον Βόλο, στο Σύνταγμα και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας απαιτώντας δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.
Ο κόσμος δεν έμεινε σιωπηλός. Έσπασε τη λογική της απάθειας που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, βγήκε στους δρόμους και ύψωσε τη φωνή του ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.
Χάρη στην επιμονή των συγγενών των θυμάτων, το έγκλημα δεν ξεχάστηκε. Παραμένει βαθιά χαραγμένο στη συλλογική μνήμη και προκαλεί οργή, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να το κουκουλώσουν.
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της 26ης Ιανουαρίου είχαν τεράστια δυναμική και κανένα κομματικό χαρακτήρα κι αυτό προκαλεί εφιάλτες στην κυβέρνηση της ΝΔ. Συμμετείχαν χιλιάδες συγκεντρωμένοι σε όλη την Ελλάδα (και το Βόλο) που μπορεί να ψηφίζουν οποιοδήποτε κόμμα, οποιασδήποτε ηλικίας, άντρες και γυναίκες, Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και μαθητές.
Είχαν όμως ξεκάθαρα πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα
· Καταδίκης στην πολιτική της ΝΔ, που προσπαθεί από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος στα Τέμπη, να το συγκαλύψει.
· Εναντίωσης στην πολιτική της ΝΔ που διαλύει τις δημόσιες συγκοινωνίες και αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών.
Η μαζική συμμετοχή στις 26 Ιανουαρίου δείχνει ότι η κοινωνία δεν θα ησυχάσει αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και αν δεν τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι.
Ως ΜέΡΑ25 θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για
· δικαίωση των θυμάτων και των συγγενών τους
· απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους και πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης
· ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες
Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσει ξανά καμία ζωή εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας και των εγκληματικών ιδιωτικοποιήσεων.
Υ.Γ. Οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, κ. Μπέου, για να δικαιολογήσει την απουσία του, επιχειρούν να απαξιώσουν τις κινητοποιήσεις και αποδεικνύουν δύο πράγματα:
1. Την πλήρη ταύτισή του με τη ΝΔ, που επιχειρεί να στηρίξει.
2. Ότι βρίσκεται απέναντι από την κοινωνία, που μαζικά διεκδικεί δικαιοσύνη.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την πλευρά του. Αφού τέτοιος είναι”































