Μέσα Μαΐου οι υπογραφές για το νέο πυροσβεστικό μέγαρο Βόλου

Συνεχείς συσκέψεις στην περιφερειακή ενότητα

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου μεγάρου της Πυροσβεστικής στον Βόλο προχωρούν και στα μέσα Μαΐου αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στην προγραμματική σύμβαση, με τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά.

«Είχαμε από την αρχή βάλει κάποιες προτεραιότητες όσον αφορά την Πολιτική Προστασία. Tο κτήριο αυτό, μαζί με τη μετεγκατάσταση του επιτελείου όλης της Πυροσβεστικής της Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλίας στο κτήριο της Περιφέρειας σε μερικές εβδομάδες, είναι στον σχεδιασμό μας που δείχνει τη σημασία που δίνουμε στην Πολιτική Προστασία. Η Πυροσβεστική αποκτά έναν δικό της χώρο μέσα στην Περιφέρεια, με το επιχειρησιακό της κέντρο για την Πολιτική Προστασία δίπλα στο γραφείο μου. Η Υπηρεσία θα αποκτήσει στον Βόλο ένα αξιοπρεπές κτήριο για να έχουμε κι εμείς το κεφάλι μας ήσυχο και να μπορούν οι άνθρωποί της τη δουλειά που κάνουν καλά να την κάνουν ακόμη καλύτερα», σημείωσε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

«Συνεργαστήκαμε με τον κο περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και την αντιπεριφερειάρχη, κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου για το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλευρά της Περιφέρειας, ώστε μέσα Μαΐου, όπως ζήτησε και ο αρμόδιος υφυπουργός, κος Τουρνάς, να υπογράψουμε την προγραμματική. Θερμά ευχαριστώ την Περιφέρεια για την άμεση, σωστή και έγκυρη ανταπόκριση, για τη συνεργασία και την ένταξη ενός από τα πρώτα έργα στη Μαγνησία, που ικανοποιεί το αίτημα για τη λύση ενός θέματος που μας ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια» σχολίασε επίσης η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Οι υπηρεσίες ετοιμάζουν την προγραμματική μελέτη και σύντομα θα υπογράψουμε με τον αρμόδιο υφυπουργό. Αναμένουμε τα τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια, που παρακολουθώ προσωπικά, είμαστε σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική και κάνουμε συνεχείς συσκέψεις για την οριστική διαμόρφωση των χώρων» σημείωσε τέλος η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.