Μετά από τρεις εβδομάδες αναμονής δόθηκε τροφή για τα αδέσποτα του Βόλου

Μετά από τρεις εβδομάδες, χωρίς να δοθεί ούτε γραμμάριο τροφής στους φιλόζωους και στις φιλοζωικές ομάδες του Βόλου και μετά από δεκάδες τηλέφωνα, δημόσιες εκκλήσεις, αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σήμερα το μεσημέρι δόθηκαν από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Βόλου τα πρώτα τσουβάλια τροφής σε φιλόζωους για να ταΐσουν τα πολλά και πεινασμένα ζώα.

Απεγνωσμένο ήταν μέχρι και χθες δεκάδες φιλόζωοι του Βόλου, οι οποίοι αυτές τις ημέρες της καραντίνας, με κίνδυνο να πληρώσουν πρόστιμο μετακίνησης, προσπαθούν με ιδία μέσα και χρήματα να ταΐσουν τα δεκάδες αδέσποτα της πόλης. Ο Δήμος Βόλου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν είχε προμηθευτεί την ποσότητα τροφής για να αδέσποτα που έπρεπε, με αποτέλεσμα πολλά ζώα, σκύλοι και γάτες και γυρίζουν στην πόλη για να βρουν λίγη τροφή.
Μάλιστα υπήρχαν και περιπτώσεις που δημιουργούνταν αγέλες από νηστικά ζώα, με τους πολίτες να ανησυχούν για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε.
Το βράδυ της Πέμπτης, η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τόνιζε πως ο Δήμος Βόλου εδώ και τρεις εβδομάδες δεν έχει δώσει ούτε γραμμάριο τροφής στους φιλόζωους για να ταΐσουν τα αδέσποτα. Η ανακοίνωση αυτή της Φιλοζωικής δημοσιοποιήθηκε από τα μέσα επικοινωνίας και σήμερα το μεσημέρι δόθηκαν τα πρώτα τσουβάλια τροφής από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου, σε φιλόζωους που έχουν τη σχετική βεβαίωση για να ξεκινήσει πιο εντατικά η σίτιση των αδέσποτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.