«Μετωπική» Πατσιαντά – Γρηγορίου με αφορμή ένσταση για έκπτωση

«Μετωπική» σύγκρουση σημειώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά και του συμβούλου της παράταξής του που ανεξαρτητοποιήθηκε Γιάννη Γρηγορίου, με αφορμή ένσταση του πρώτου για ασυμβίβαστο και αίτημα την έκπτωσή του,, σχετικά με την μίσθωση δημοτικού καταστήματος από τον κ. Γρηγορίου.
Ο κ. Πατσιαντάς, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ένσταση στο Πρωτοδικείο, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «…σύμφωνα με το Νόμο δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας, όποιοι συνδέονται με τον Δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκτός από τους συνδέσμους με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από 5.000 € ετησίως».

Επίσης στην ένσταση αναφέρεται ότι με την υπ’ αριθμ 536/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Βόλου περί έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας για εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος που ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη με την υπ’ αριθμ 24/11/2010 απόφαση του Γενιού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Γρηγορίου, αναδείχθηκε τελευταίος πλειοδότης της δημοπρασίας του δημοτικού καταστήματος Αχίλλειον καφετέρια με ετήσιο μίσθωμα 36.000 € και με 12ετή διάρκεια της μίσθωσης.
«Έτσι η παρούσα σύμβαση μίσθωσης που συνάφθηκε βάσει της δημοπρασίας μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Γρηγορίου είναι ενεργή, είναι μισθωτής του εν λόγω δημοτικού καταστήματος κατά την 12ετία από 23/12/2010 έως 22/12/2022. Συνεπώς με την παρ.3α του αρ.14 του Ν.3852/2010 δεν μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος» επισημαίνεται στην ένσταση.

Ο κ. Πατσιαντάς ζητά να γίνει δεκτή η ένστασή του ως νόμιμη κι αβάσιμη και να διαπιστωθεί, η ύπαρξη του ασυμβίβαστου και η έκπτωσή του Γρηγορίου από το αξίωμα του τακτικού δημοτικού συμβούλου.

Πολιτική δίωξη
Ο Γιάννης Γρηγορίου, επιτέθηκε φραστικά στον Μαργ. Πατσιαντά, κάνοντας λόγο για κακοήθειες, ενώ τον κατηγόρησε ότι κατέθεσε την ένσταση για να πάρει τη θέση του ο Θωμάς Κλημόπουλος. «Τα δικαιολογητικά μου τα είχε ελέγξει ο ίδιος ο Πατσιαντάς. Είναι προσωπική κακοήθεια κι όχι πολιτική δίωξη η ένσταση που κατατέθηκε στο πρωτοδικείο. Εγώ δεν παίρνω λεφτά από τον Δήμο», τόνισε.

Ο κ. Πατσιαντάς ζήτησε να ανακαλέσει ο κ. Γρηγορίου, γι αυτά που είπε και γι αυτά που έγραψε σε βάρος του στον facebook, με τον κ. Γρηγορίου να δηλώνει ότι θα ανακαλέσει μόνο όταν παραιτηθεί ο Μ. Πατσιαντάς από την παράταξη.
«Οι Δρόμοι Συνεργασίας, ούτε Δρόμοι Συνεργασίας είναι, ούτε ανατροπής, ούτε αλληλεγγύης», είπε ο κ. Γρηγορίου για να δηλώσει ο κ. Πατσιαντάς «Θα υποχρεωθώ να τον μηνύσω και για όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο facebook» δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς με τον κ. Μουλά να του λέει ότι ανακάλεσε ο κ. Γρηγορίου και τον κ. Πατσιαντά να απαντά ότι η ανάκληση δεν αναιρεί το αξιόποινο της πράξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.