Μέτωπο με Σταγιάτες και αντιεξουσιαστές ανοίγει ο Αχ. Μπέος

Τα έβαλε και με τους καλλιτέχνες που στήριξαν τον αγώνα τους

Μέτωπο με τις Σταγιάτες, με αιχμές για καταλήψεις και ναρκωτικά, αλλά και με τους αντιεξουσιαστές της κατάληψης Ματσάγγου άνοιξε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, που τους επιτέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσαν και οι καλλιτέχνες που στήριξαν με επιστολή τους τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του χωριού για το νερό.
Ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι μερικών γραφικών που έκαναν κατάληψη με το έτσι θέλω στο κοινοτικό γραφείο «και όλα αυτά τα κάνουν γιατί σύμφωνα με πληροφορίες καλλιεργούν ποταμίσια φούντα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στους χαρακτηρισμούς αντέδρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, κατά του οποίου επιτέθηκε ο Αχ. Μπέος που του είπε να μην τον διακόπτει και κούρασε την κοινωνία. Ο δήμαρχος είπε ότι υπάρχει καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, έκαναν κατάληψη στο σχολείο και βρήκαν σακούλες, ενώ του είπε ότι δεν έχει θέσεις ούτε προτάσεις, μόνο λάσπη ρίχνουν που επιστρέφει σ’ αυτούς.

Στις 19.000 € οι οφειλές στη ΔΕΥΑΜΒ
Στη συνέχεια η «σκυτάλη» της επίθεσης πέρασε στους καλλιτέχνες που στηρίζουν τους κατοίκους των Σταγιατών με τον Αχ. Μπέο να λέει ότι οι Σταγιάτες είναι ένα χωριό με 130 οικογένειες που έχουν σύνδεση με το νερό πληρώνουν 60 € τον χρόνο δηλαδή πληρώνει 780 € ετησίως όλο το χωριό και οφείλουν 19.000 € στη ΔΕΥΑΜΒ.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι όλοι οι πολίτες είναι ίδιοι και πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτό το πανηγύρι. «Δεν ανεχόμαστε ένα μάτσο αληταράδες να κάνουν ότι θέλουν. Στο κέντρο της πόλης βάφουν, φοράνε κουκούλες, γράφουν συνθήματα, εντάξει μέχρι εκεί όμως. Έχουν προπηλακίσει τον πρόεδρο, τον απειλούν, αυτές είναι οι προοδευτικές δυνάμεις; Εάν είστε υποστηριχτές της εκνομίας και της αναρχίας, σας λυπάμαι», τόνισε.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που υπέγραψαν τη στήριξη «ας έρθουν ο Νταλάρας και η γυναίκα τους και όλο αυτό το τσίρκο που αυτοαποκαλούνται των γραμμάτων και της τέχνης να επηρεάσουν την άποψη και τη βούληση των πολιτών του Βόλου. Ποιοί είναι αυτοί που έχουν άποψη τι θα ψηφίσει ο καθένας; Ποιοι είναι αυτοί οι ρεζίληδες;», ανέφερε.

Στα λεγόμενα του δημάρχου, αντέδρασε η δημοτικής σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Διαλεχτή Τσιτούμη και ο κ. Μπέος είπε ότι δεν έχουν δικαίωμα να επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Είπε ότι πήραν την απάντηση στις εκλογές και όποτε θέλουν θα την ξαναπάρουν.
«Η θέση αυτή είναι δανεική ο κόσμος είναι αυτός που μου την έδωσε και αυτός θα μου την πάρει. Ας ξανακάνουμε εκλογές αύριο, θα με κρίνει ο κόσμος και όχι ο Νταλάρας που δεν άφησε αρπαχτή για αρπαχτή ούτε και οι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε παρατήρηση του Απ. Παπαδούλη ότι άργησε έξι χρόνια να πάρει μέτρα, ο Αχ. Μέος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έστειλε στην Εφορία τις οφειλές, αν και άργησε, ενώ πρόσθεσε ότι έχει μια αρχή που δεν μπορεί να κόψει το νερό επειδή είναι δίπλα στον πολίτη και διαβεβαίωσε ότι ούτε τώρα θα κόψει το νερό, αλλά όσοι οφείλουν θα αναγκαστούν κάποτε να τα πληρώσουν.

Εξελίξεις με την κατάληψη
Ο δήμαρχος προανήγγειλε συνέχεια τις επόμενες μέρες στην πόλη, που έχει στο κέντρο της την κατάληψη Ματσάγγου εδώ και δεκαετίες και δεν μιλάει κανείς.
Ο Αχ, Μπέος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι όταν ο ίδιος ήταν σε αργία οι «τζάμπα μάγκες» πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήρα τα μικρόφωνα και κανένας δεν τους καταδίκασε. «Τώρα που είμαι εγώ εδώ, τους προκαλώ να έρθουν, Μη νομίζετε ότι η πόλη είναι δική σας 200 μ… κάνετε ότι θέλετε», δήλωσε.

Στο σημείο εκείνο ολοκληρώθηκε η ενημέρωση και οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχαν αποχωρήσει, επέστρεψαν στην αίθουσα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.