Μια διάλεξη γύρω από το Βόλο

Από τη «Λέσχη Βόλου» την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου

Η πρώτη διάλεξη που διοργανώνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Βόλου, θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στην μεγάλη αίθουσα της Λέσχης Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η κα Μαίρη Παπαδημητρίου «οι ομιλητές θα είναι τρεις και θα μας γυρίσουν πίσω μερικές δεκαετίες, θα έχουν δε άρωμα από απτά γεγονότα που έγιναν και θα δώσει την ευκαιρία στους νεώτερους να πάρουν μια γεύση από τον παλιό Βόλο, που έχει γράψει λαμπρή ιστορία στην Ελλάδα. Έναν Βόλο που στέγασε το πρώτο χρηματιστήριο στα 1922, που είχε βαριά βιομηχανία, με εργοστάσια υπερσύγχρονα για την εποχή τους, με εργατικά χέρια, γι αυτό άλλωστε ιδρύθηκε εδώ το πρώτο εργατικό κέντρο και με πολλές άλλες πτυχές, που θα μας αναπτύξουν τρεις αξιόλογοι ομιλητές.

Ο κ. Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα αναφερθεί στην οικονομία του Βόλου στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Η κ. Μαρία Σπανού, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, που θα αναφερθεί στην πολιτισμική και κοινωνική ζωή του Βόλου και ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. που θα μας περιγράψει πως δημιουργήθηκε η Λέσχη Κοινωνίας βόλου και την μετέπειτα πορεία της μέχρι σήμερα.

Πιστεύουμε ότι, όπως και στο παρελθόν, η εκδήλωση θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε, έστω και για λίγο, από τους δύσκολους καιρός που βιώνει η Ελλάδα εν έτη 2017».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.