Μια ζεστή αγκαλιά για τις «Άσπρες Πεταλούδες»

Εκατοντάδες Βολιώτες έδειξαν την αλληλεγγύη τους στηρίζοντας το ίδρυμα οικονομικά

Μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά σχημάτισαν προχθές εκατοντάδες βολιώτες που παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση του ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης. Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξενία» αποδείχτηκε μικρή για να φιλοξενήσει όλους εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την στήριξή τους στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, στους γονείς και το προσωπικό που δίνει καθημερινό αγώνα στην πρότυπη αυτή δομή, ενώ ο πρόεδρος του ιδρύματος Θανάσης Μπακαλιάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση ευχαριστώντας τους θερμά.
Το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» ιδρύθηκε το 1970 και είναι μια πρότυπη δομή που έχει ως σκοπό την περίθαλψη και φροντίδα παιδιών με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές, επιληψία, αυτισμό, εγκεφαλοπάθειες, κινητικές δυσκολίες και αισθητηριακές διαταραχές και τη δυνατότητα δια βίου φιλοξενίας. Σήμερα φιλοξενούνται συνολικά 52 άτομα τα οποία απολαμβάνουν της φροντίδας του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που φροντίζουν για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους και την εκπαίδευσή τους. Άλλωστε πριν από ένα περίπου χρόνο με ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Στ.Νιάρχος ανακαινίστηκε μία νέα πτέρυγα του ιδρύματος όπου δημιουργήθηκε μια Πρότυπη Μονάδα Πολυαισθητηριακού Περιβάλλοντος, που αξιοποιείται, σύμφωνα με τον κ. Μπακαλιάνο και από παιδιά οικογενειών εκτός ιδρύματος και ειδικά σχολεία, με θετικά αποτελέσματα.
Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα από την «Σχολή Ελληνικής Μουσικής» του Παύλου Πλάκα και ομιλία της καθηγήτριας του Ανοικτού Πανεπιστημίου κα Χριστίνας Λάπα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.