Μηδενική προσέλευση χθες, στην αιμοδοσία της Κινητής Μονάδας του Νοσοκομείου!

Σήμερα, η Μονάδα θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας. Έκκληση σε αιμοδότες

Απογοητευτική ήταν η προσέλευση στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, που χθες βρέθηκε στην είσοδο του λιμανιού της πόλης, προκειμένου να διευκολύνει τον πληθυσμό για να αιμοδοτήσει. Υπό τον φόβο του κορωνοϊού, η κίνηση στην Αιμοδοσία του Αχιλλοπουλείου έχει μειωθεί και οι επικεφαλής της Μονάδας αποφάσισαν να βγουν στην κοινωνία. Ωστόσο, από τις 9 το πρωί έως τις 12:30 προσήλθαν μόνο τρεις ενδιαφερόμενοι, που για λόγους υγείας τελικά δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν, ενώ λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της δράσης εμφανίστηκε μία νεαρή κοπέλα, που ήταν και η μοναδική, που έδωσε χθες αίμα.
Η γιατρός βιοπαθολόγος του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου που βρίσκονταν στην Κινητή Μονάδα κ. Εύα Κουτσιμπάνα, εμφανώς απογοητευμένη από το μηδαμινό ενδιαφέρον τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση και όσοι είναι υγιείς να αιμοδοτούν καθώς οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα μεγάλες.
“Σήμερα και μέχρι λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η δράση, ήρθαν τρείς άνθρωποι, που δεν κατέστη εφικτό να αιμοδοτήσουν λόγω προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όποιος είναι υγιής, τις τελευταίες 15 ημέρες αισθάνεται καλά, δεν έχει ταξιδέψει ή δεν έχει έρθει σε επαφή με άτομα που ήταν άρρωστα με τα συμπτώματα γρίπης, να έρθει να αιμοδοτήσει. Δεν θα πρέπει να μας πιάνει πανικός, θα πρέπει τώρα να επαγρυπνούμε και να κάνουμε ό,τι θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι για μας”, τόνισε η γιατρός.
Σημείωσε δε, πως εξαιτίας του φόβου για τον κορωνοϊό η κινητικότητα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλείου έχει μειωθεί, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό πως δεν υπάρχουν συνειδητοποιημένοι και σωστά ενημερωμένοι άνθρωποι που συνεχίζουν και προσέρχονται για να αιμοδοτήσουν.
Ωστόσο, λόγω του φόβου που υπάρχει για τη μετάδοση του κορωνοϊού και τη γενικότερη μείωσης της κινητικότητας στο Νοσοκομείο Βόλου, η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας θα βρίσκεται τις καθημερινές σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετήσει ανθρώπους που θέλουν να δώσουν αίμα και να μην χρειαστεί να προσεγγίσουν το Νοσοκομείο.
Σήμερα, Παρασκευή η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και θα αναμένει τους αιμοδότες να κάνουν μία πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.