Μικρή η συμμετοχή συνδικαλιστών στα Δικαστήρια

ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣΜε μικρή συμμετοχή συνδικαλιστών στα Δικαστήρια του Βόλου, ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η δίκη των απολυμένων Χρυσούλας Τασολάμπρου από τη ΒΕΜΕΚΕΠ και Κατερίνας Καραγιάννη από ιδιωτική κλινική, που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Αν και Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν τετράωρη στάση εργασίας για το σκοπό αυτό και δεκάδες Σωματεία έστειλαν ανακοινώσεις, οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν και η εικόνα έξω από το Δικαστικό μέγαρο Βόλου ήταν απογοητευτική.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος βρέθηκε στα Δικαστήρια και δήλωσε ότι προκηρύχθηκε τετράωρη στάση εργασίας και τόνισε ότι γίνονται διώξεις συνδικαλιστών που διώκονται στους χώρους εργασίας, για να αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων.
«Ορθώνουμε το ανάστημά μας σε οποιεσδήποτε κινήσεις των εργοδοτών ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και ότι απορρέει από την εργατική νομοθεσία», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ ξεκαθάρισε ότι οι εκβιασμοί στους χώρους εργασίας δεν θα περάσουν και η εργοδοσία θα βρίσκει τους συνδικαλιστές απέναντί τους.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ο Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε ότι βιώνουμε δύσκολη εποχή, οι εργαζόμενοι φυτοζωούν στους χώρους εργασίας και με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι πολύ δύσκολο να χάσει κάποιος έστω και τέσσερις ώρες από το μεροκάματο.

Εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ο πρόεδρος Φίλιππος Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση και η ανεργία μαστίζει όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι πρώτιστη προτεραιότητα όλων των πολιτών και πολύ περισσότερο των συνδικάτων.
«Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο, που θέλει να διασφαλίσει τη θέση του, δεν θέλουμε να απολυθεί κανένας και όλοι εργαζόμαστε στην κατεύθυνση περισσότερων θέσεων εργασίας και οι νέοι να μείνουν στη χώρα μας, βρίσκοντας εργασία», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.