Μήνυμα ενότητας, αγώνα και προσπάθειας για τα ιδανικά της πατρίδας

Κατά την κατάθεση στεφάνων φόρου τιμής των μαθητών στους ήρωες του 1821

Μήνυμα ενότητας, αγώνα και προσπάθειας για τα ιδανικά της πατρίδας μας έδωσαν σήμερα κατά την απότιση φόρου τιμής στους ήρωες του 1821 πολιτικοί φορείς και στελέχη της εκπαίδευσης, στην κατάθεση στεφάνων σο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Δευτέρας με την παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των Αναπηρικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Τμήματος του Ε.Ε Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, συνολικά περίπου 3500 ανθρώπων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η εθνική επέτειος είναι διπλή γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και της αρχής της Επανάστασης που ξεκίνησε το 1821 και σήμανε το τέλος της σκλαβιάς μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας στην Ελλάδα.
Το μήνυμα για τα παιδιά μας είναι ότι οι Έλληνες όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την πατρίδα μας, τόνισε.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, τόνισε ότι η μέρα αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες στιγμής της νεώτερης ιστορίας, το μήνυμα της μαθητικής κοινότητας είναι δυναμικό, καθώς με έμπνευση και παραδειγματισμό από τους ήρωες του 1821 και τα ιδανικά που διδάσκονται από το σχολείο, την κοινωνία, τα παιδιά οφείλουν να πορευτούν με τους μεγαλύτερους με τα ιδανικά της ελευθερίας, της πατρίδας, της συνεργασίας και της ενότητας, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας.
Όπως ανέφερε, ήταν η πρώτη επανάσταση που ξεκίνησε στην Ευρώπη απέναντι στην οθωμανική αυτοκρατορία να είναι απέναντί μας και εμείς απέναντί της, με ισότητα, ενότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα που οφείλουμε να διαφυλάττουμε. 200 χρόνια μετά, τόνισε, πρέπει να είμαστε κι εμείς αντάξιοι ων ανθρώπων αυτών που σήμερα τιμούμε και θυσίασαν τη ζωή τους ώστε η Ελλάδα να είναι ελεύθερη.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος ανέφερε ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας συμμετέχει στα εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ξεκίνησαν σήμερα με την κατάθεση στεφάνων, η Πρωτοβάθμια εκπροσωπείται με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με την πανηγυρική παρέλαση, που θα συμμετάσχουν 1700 μαθητές 25 σχολείων του Δήμου Βόλου.
Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που αποτίουμε στους ανθρώπους που με τη ζωή τους θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι, επισήμανε.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι το 1821 συντελέστηκε ένα θαύμα ηρωισμού και αυτοθυσίας που οφείλεται στην αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία. «Όμως βλέποντας αυτούς τους μαθητές με τη σημαία να κυματίζει δίπλα τους, μπορώ να διαβεβαιώσω όλους ότι συντελείται ακόμη ένα θαύμα, καθώς το1821 εμπνέει ακόμη μετά από εκατοντάδες χρόνια τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας μας. Αποτελεί γνώμονα γι αυτούς ώστε να δημιουργούν και να αγωνίζονται για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε κάθε σημείο της γης», ανέφερε.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο Ξενοφών Κουτσοκώστας της ομάδας Φυσικής Αγωγής της Β’θμιας Εκπαίδευσης, στην παρέλαση από την Α’θμια Εκπαίδευση θα συμμετέχουν 51 τμήματα μαζί με το τμήμα σημαιοφόρων και από την Β’θμια Εκπαίδευση 18 τμήματα. Συνολικά από την Α’θμια 1700 μαθητές και από την Β’θμια 1300. Επίσης Θα λάβουν μέρος κάποιοι φορείς και σύλλογοι περίπου 400 άτομα και συνολικά θα παρελάσουν γύρω στα 3500 άτομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.