Μήνυμα ζωής με την ποδηλατοδρομία Βόλος – Αθήνα

Με τις ευχές των Βολιωτών ξεκίνησε η Βασιλική Καλούτσα

ΛΟΛΑ - ΚΑΛΟΥΤΣΑ1ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΚΑΛΟΥΤΣΑ ΚΑΛΟΥΤΣΑ - ΣΥΝΟΔΟΣ
Να μεταφέρει το μήνυμα ότι η θέληση για ζωή μπορεί να νικήσει ακόμη και τον καρκίνο ανέλαβε η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί την ποδηλατοδρομία Βόλος – Αθήνα, παίρνοντας μαζί της τις ευχές για δύναμη και υγεία αρκετών Βολιωτών που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο για να την αποχαιρετήσουν και να της ευχηθούν.
Η ίδια είπε ότι η παρουσία ποδηλατών που την συνόδεψαν ως τη Ν. Αγχίαλο και κόσμο στο Δημαρχείο, είπε ότι της δίνουν αγάπη, δύναμη, εμψύχωση και σεβασμό. Τα σε συναισθήματά της τόνισε ότι ήταν ανάμικτα και νιώθει ότι πρέπει να τα καταφέρει, πρώτα για τον εαυτό της και μετά γι’ αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν σ’ αυτό που επιχειρεί. Όπως είπε «δε νιώθω πολύ δυνατή αυτή τη στιγμή, νιώθω όμως πάρα πολύ συγκινημένη, την αγάπη και την υποστήριξη όλων γύρω μου».
Στη Βασιλική Καλούτσα μια γυναίκα χάρισε ένα λουλούδι και η ίδια είπε ότι της το χάρισε μια υπέροχη γυναίκα που της είπε «σου δίνω έναν ήλιο για να φωτίζει το δρόμο σου» και την ευχαρίστησε.

Σε δήλωσή της η πρωταγωνίστρια του άθλου που επιχειρείται Βασιλική Καλούτσα είπε ότι αν βάλουμε μπροστά μας το ψυχικό μας σθένος μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά και έχουμε μια πνευματικότητα μέσα μας που ονομάζεται ψυχικό σθένος. «Αν βάλουμε μπροστά τη δύναμη της ψυχής μας μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα. Εγώ έκαναν πάρα πολλές προσπάθειες με την ψυχή μου και το σώμα μου να νικήσω αυτή την ασθένεια, τη στιγμή που δεν υπήρχαν και πολύ καλές προοπτικές και τα κατάφερα και θέλω μ’ αυτό τη διαδρομή που κάνω με το ποδήλατο, να εμψυχώσω όλες τις γυναίκες και όλους τους καρκινοπαθείς και να τους περάσω ένα μήνυμα αγάπης και σεβασμού για τον εαυτό τους και ένα μήνυμα αλλαγών στη ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ίδια παραδέχτηκε ότι πρόκειται για δύσκολη προσπάθεια, γιατί δεν είναι επαγγελματίες αθλήτρια και εκτίμησε ότι με την ψυχή της θα τα καταφέρει, ενώ τόνισε ότι έχει και τη δύναμη όλων των υπόλοιπων ανθρώπων, την αγάπη και τη συμπαράσταση.

Πείσμα ότι θα ζήσει και θα νικήσει
Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας τόνισε ότι οι αρχικές προβλέψεις για την υγεία της δεν ήταν καλές και αναμενόταν μετάσταση σε 7-8 μήνες και όταν τέλειωσαν οι πρώτες βαριές χημειοθεραπείες το μήνυμα των γιατρών ήταν δυστυχώς δεν θα έχει καλά αποτελέσματα.
«Εκεί ήταν που έβαλα ένα διπλό πείσμα στη ζωή μου ότι θα ζήσω και θα νικήσω και τα κατάφερα. Αγωνίστηκαν 3,5 χρόνια με θεραπείες και αγωγές, ακόμη και τότε αναμενόταν μετάσταση, αλλά εγώ τα κατάφερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κ. Καλούτσα τόνισε πως έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής της, τον τρόπο σκέψης της και τον τρόπο που κάνει πράγματα στη ζωή της.
Η ίδια τόνισε ότι πέρασαν 10 χρόνια από την ημέρα που νόσησε και 6,5 χρόνια από το τελευταίο «δυστυχώς» που άκουσε.

Συνδυασμός μηνυμάτων
Ο σύζυγος και συνοδός της Βασιλικής Καλούτσα Φάνης Παναγιωτόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος, μουσικός και μέλος του Ποδηλατικού Ομίλου Βόλου τόνισε ότι όταν έχεις ένα όνειρο και το μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους, τότε γίνεται πραγματικότητα, είτε έχει να κάνει με ένα αποτέλεσμα που θες να φέρεις ή με την κοινωνία ή γενικότερα μ’ αυτό που λείπει στη χώρα μας η αισιοδοξία και το μήνυμα της χαράς και να μην το βάλουμε κάτω.
«Επειδή έχει να κάνει και με το μήνυμα του καρκίνου, κάναμε συνδυασμό των πραγμάτων. Η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη για κάποιους που δεν είναι μυημένοι όπως εμείς που κάνουμε ποδηλασία εντελώς ερασιτεχνικά», δήλωσε.

Ο ρόλος του, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι να εμψυχώσει και να βοηθήσει τη Βασιλική, όπου χρειάζεται να τη σπρώξει, για να πάει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, μήπως τουλάχιστον μπορέσουν και αλλάξουν τουλάχιστον την ψυχολογική κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα.
Τη Βασιλική Καλούτσα και τον Φάνη Παναγιωτόπουλο, συνοδεύει ο εθελοντής Απόστολος Γκίκας που θα οδηγεί το αυτοκίνητο συνοδείας.

Ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών
Η Αναστασία Λόλα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας αναφέρθηκε στην περίπτωση της Βασιλικής Καλούτσα και τόνισε ότι η προσπάθειά της έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, που θα διαρκέσει η ποδηλατοδρομία μπορούν όσοι επιθυμούν μπορούν να ενισχύουν οικονομικά τον Σύλλογο με αποστολή sms με τη λέξη ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ στο 19059.

Η κ. Λόλα είπε ότι η Βασιλική με την προσπάθειά της αυτή θέλει να δώσει ένα μήνυμα στους καρκινοπαθείς ότι όταν ο καρκίνος χτυπήσει την πόρτα τους, να μην φοβηθούν γιατί δεν είναι μόνοι τους, να μην κλειστούν στα σπίτια τους, να μην κρύψουν την ασθένειά τους γιατί δεν είναι μεταδοτική, να ζητήσουν τη συνδρομή των γιατρών και να πάνε στον Σύλλογο για να ζητήσουν τη βοήθειά τους, διότι τα μέλη έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και έχουν την αγάπη για τον συνάνθρωπό τους.

Το Μέλος του Δ.Σ. είπε ότι ο Σύλλογος από το 2012 έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στο Βόλο και με τη βοήθεια όλων, τις συνδρομές των μελών και τη γενναία ενίσχυση του επίτιμου προέδρου κ. Χαρ. Τσιμά, παρέδωσε στο Νοσοκομείο Βόλου ένα πλήρως εξοπλισμένη μονάδα Χημειοθεραπείας, με δύο εξαίρετους γιατρούς, ώστε οι καρκινοπαθείς να κάνουν τις θεραπείες στον τόπο τους και να μη μετακινούνται σε άλλες περιοχές.
«Επόμενος στόχος του Συλλόγου Καρκινοπαθών είναι η δημιουργία μονάδας ακτινοβολιών και κέντρου μαστού, κάτι που απαιτεί τη βοήθεια όλων των Βολιωτών», επισήμανε η κ. Λόλα, που ευχαρίστησε τους χορηγούς της ποδηλατοδρομίας που είναι ο Δήμος Βόλου, τοπικές βιομηχανίες και την Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.