Μήνυση Σούρλα κατά Μουλά για την επίθεση σε βάρος του

Μήνυση σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά, κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, με αφορμή την άνευ λόγου επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο πρώτος σε ραδιοφωνική αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει και αγωγή.

Ο κ. Σούρλας, επικαλείται την επί σειρά ετών επιστημονική, πολιτική και κοινωνική του πορεία και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν δέχτηκε τέτοιους χαρακτηρισμούς στην καριέρα του. Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά, στη μακρά επιστημονική, επαγγελματική, πολιτική και εν γένει κοινωνική του διαδρομή, πορεύθηκε με αίσθημα ευθύνης με κυρίαρχο στοιχείο το καθήκον, με γνώμονα και οδηγό την ηθική συνείδηση. Στην επιστήμη για την άσκηση του λειτουργήματος του γιατρού, προτεραιότητά του ήταν η κατάρτιση, η επιστημονική ανέλιξη και στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η εκπόνηση διατριβής και απόκτηση τίτλου διδάκτορος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην πολιτική, αναφέρει, η εκλογή του ως βουλευτή εννέα φορές, επί τρεις δεκαετίες, τις περισσότερες φορές από όσους έχουν εκλεγεί μέχρι σήμερα στο νομό Μαγνησίας, η ανάθεση καθηκόντων Υπουργού για μια τριετία, και η εκλογή του ως Αντιπροέδρου από την Ολομέλεια της Βουλής, για επτά χρόνια αποτελούν την πλέον ασφαλή και κατηγορηματική αναγνώριση του ήθους και των υπηρεσιών που προσέφερε στον κοινοβουλευτισμό στο Νομό Μαγνησίας και στη χώρα γενικότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, τίτλο τιμής και αναγνώριση του ήθους του, υπήρξε η ανάθεση καθηκόντων στη θέση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτό τομέα που αποτελεί προτεραιότητα για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει ως Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελστινλής» που ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στα Βαλκάνια, τιμήθηκε από ελληνικές κοινότητες (επίτιμο μέλος της ελληνικής κοινότητας της Ρουμανίας) και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Επιστημών της Μολδαβίας, όπως και ως Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου, ως Πρόεδρος του Ινστιτούτο De Chirico, και στη Διεθνή Πολιτική, ως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) θεσμό που καθιέρωσε η Βουλή των Ελλήνων, ενώ ως Πρόεδρος Ομάδων Φιλίας Ελλάδος Γεωργίας συνέβαλε να πραγματοποιθούν δύο Συνέδρια στη Γεωργία και στη Θεσσαλία σε άριστη συνεργασία με την τότε τοπική αυτοδιοίκηση του Βόλου.

«Στη γενικότερη κοινωνική μου προσφορά εντάσσεται και η συγγραφή δεκατριών βιβλίων μεταξύ των οποίων και «Οι Κένταυροι από το Πήλιο σε όλον τον κόσμο», που έτυχαν ευρείας δημοσιότητας, απονομής επαίνου από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ προβλήθηκαν από εξέχουσες προσωπικότητες του επιστημονικού, πολιτικού και πνευματικού κόσμου της χώρας και του εξωτερικού», αναφέρεται στη μήνυση κατά του Γ. Μουλά.

Δεν πήγε στην εκδήλωση
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, στο Βόλο στις 10.6.2016 και από ώρα 20.00μ.μ. έως 22:00μ.μ., το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» οργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Κένταυροι από το Πήλιο σε όλο τον Κόσμο» που συνέγραψα μαζί με τον Στυλιανό Φ. Γαλούκα και συμμετείχε ως ομιλητής.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση, στην παρουσίαση η συντονίστρια της εκδήλωσης κα Ροσσάνα Πώποτα μετέφερε του κ. Μουλά ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορούσε να παραστεί στην εκδήλωση.

Μετά την εκδήλωση ο εναγόμενος, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλου, προέβη σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΕΡΑ και στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRΑ, προσβλητικές στο πρόσωπό του και ο ίδιος τονίζει ότι «η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, την οποία υπολήπτομαι και εμπιστεύομαι έδωσε διέξοδο στη θλίψη και στην αγανάκτηση που μου προκάλεσε η επαίσχυντη αυτή επίθεση του κ. Μουλά, κατά του προσώπου μου».

Αναίτια και απρόκλητη επίθεση
«Μετά από όλα αυτά δεν περίμενα ότι θα δεχθώ επιθέσεις, όπως αυτή του κ. Μουλά, με ανοίκειους χαρακτηρισμούς, παντελώς αναίτια και απρόκλητα, όπως: θεσιθήρας, κωλοτούμπας μια ζωή, διπρόσωπος, εξυβρίζει και μετά καλοπιάνει, γελοίος, αξιοθρήνητος, για τα καραούλια, τυχοδιώκτης (κοιτάει να τη γαζώσει από εδώ και από εκεί), ή ακόμη να αμφισβητεί τη συγγραφική γνησιότητα του βιβλίου μου για τους Κενταύρους. Και απηύθυνε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, χωρίς ποτέ να αναφερθώ προσωπικά στον ίδιο, ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε σε μέσα ενημέρωσης προφανώς επιδιώκοντας να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου, που ήταν και παραμένουν τα κορυφαία αγαθά, που κατέκτησα με προσπάθεια και αγωνίζομαι να διαφυλάξω αντί πάσης θυσίας» τονίζει στη μήνυση ο κ. Σούρλας.
Όπως αναφέρεται «όταν βρεθείς ενώπιον της πρωτοφανούς αυτής κατασυκοφάντησης και σέβεσαι τον εαυτός σου και τους πολίτες που σε εμπιστεύτηκαν δεκαετίες και την πολιτεία που σε τίμησε, οφείλεις να απευθυνθείς στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποφανθεί αν ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες και πρέπει να σου καταλογιστούν ή πρόκειται για αβάσιμους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τις οποίες ο εναγόμενος πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, όπως ο νόμος ορίζει».

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής μηνύει τον Γιώργο Μουλά και ζητά τη νόμιμη και αυστηρή τιμωρία του δηλώνοντας ότι παρίσταται ως πολιτικός ενάγων για κάθε βλάβη του για ποσό 30 € και επιφυλασσόμενος ρητά για να απαιτήσει στα πολιτικά δικαστήρια μεγαλύτερο ποσό, καθώς και την αποκατάσταση κάθε περαιτέρω ζημιάς του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.