Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Θα πείσουμε τους πιστούς να μην έρθουν να κοινωνήσουν

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η Εκκλησία θα πείσει τους πιστούς να κάνουν αυτό που πρέπει. «Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να τους πείσουμε όλους. Ανάλογα με αυτούς που πάνε στις παραλίες είναι και κάποιοι που έρχονται στις Εκκλησίες. Τους κατανοώ», δήλωσε.

«Τους λέω ότι είναι υπέρτατη αγάπη στον αδελφό», είπε μιλώντας στο Σκάϊ και ότι η Θεία Κοινωνία, εφόσον οι πόρτες είναι κλειστές, δεν θα δοθεί «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει».
Τον Μάιο θα κοινωνήσουμε όλοι μαζί», τόνισε ο Μητροπολίτης συμπληρώνοντας ότι με την απόφαση αυτή δίδεται τουλάχιστον η δυνατότητα στους ιερείς να βρίσκονται στο ναό και στους πιστούς να ξέρουν ότι ο ιερέας προσεύχεται για όλους.
Για την Ανάσταση στις 26 Μαϊου, είπε πως προβλέπεται με βάση το τυπικό της Εκκλησίας, ενώ για το Άγιο Φως εξέφρασε την ελπίδα πως θα φτάσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και θα εξεταστεί πως θα μπορούσε να πάει από σπίτι σε σπίτι.

«Έστω και να φτάσει στην Ελλάδα,είναι ανακουφιστικό να κρατήσουμε μια παράδοση που μας συνδέει με τα Ιεροσόλυμα», σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.