ΜΟΔ Βόλου: Φυλάκιση σε 26χρονο για απόπειρα βιασμού 14χρονης

Ξέσπασε σε λυγμούς όταν άκουσε ότι θα επιστρέψει στη φυλακή

Σε λυγμούς ξέσπασε ένας 26χρονος από τη Λάρισα που κάθισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού ανήλικης, όταν του ανακοινώθηκε ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών χωρίς αναστολή και θα παραμείνει στη φυλακή, όπου είναι προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2023.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 5 Οκτωβρίου 2023 στο πάρκο Χατζηχαλάρ Λάρισας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια 14χρονη, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, δέχθηκε επίθεση από τον 25χρονο τότε δράστη που ήταν μεθυσμένος και αποπειράθηκε να την βιάσει. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει κι ευτυχώς προσέτρεξε σε βοήθεια ένα ζευγάρι, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη στις 03.40 τα ξημερώματα.
Όπως ακούστηκε στην ακροαματική διαδικασία ο νεαρός είναι παιδί από προβληματική οικογένεια, μεγάλωσε χωρίς πατέρα, που δεν γνώρισε ποτέ και η μητέρα του ήταν πάντα αδιάφορη για τα παιδιά της. Έχει έναν ετεροθαλή αδελφό (από την ίδια μάνα αλλά από διαφορετικό πατέρα) με νοητική υστέρηση και είναι ο ίδιος δικαστικός συμπαραστάτης του και είναι ο άνδρας της οικογένειας που φροντίζει όλη την οικογένεια, από μικρή ηλικία.
Το Δικαστήριο ήταν από διακοπή και η παθούσα ανήλικη κατέθεσε πως έγινε το περιστατικό σε προηγούμενη συνεδρίαση.
Η πρόταση της εισαγγελέα έδρας ήταν να καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών και τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να γίνει το εφετείο, στο οποίο θα προσφύγει.
Ο νεαρός όταν άκουσε ότι θα οδηγηθεί στη φυλακή ξέσπασε σε κλάματα και διαβεβαίωνε το δικαστήριο ότι πήρε το μάθημά του, ενώ ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε ότι είναι κλασικό παράδειγμα του ανθρώπου που καταλαβαίνει τι κάνει εκ των υστέρων και θα μπορούσε να καταστρέψει ένα μικρό κορίτσι για το υπόλοιπο της ζωής του. Ωστόσο του είπε ότι έχει δικαίωμα να προσφύγει σε ανώτερο Δικαστήριο, που θα αποφασίσει αν θα αφεθεί ελεύθερος, όπως ζήτησε η συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.