Μουσειοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα στο «Μουσείο Πόλης Βόλου»

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το κινηματοθέατρο Αχίλλειον...

Συνεχίζεται το «Μουσειοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα», στο «Μουσείο Πόλης Βόλου», με τον τίτλο, «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν»… το κινηματοθέατρο Αχίλλειον… Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα, «το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στην παλιά εποχή , στην εποχή του κινηματογράφου, όπου στο Βόλο υπήρχαν πάνω από 60 κινηματογράφοι με τον πιο διάσημο να εγκαινιάζεται το 1925 και να έχει όνομα Αχίλλειον. Άλλοι κινηματογράφοι ήταν το Ρεξ, η Εξωραϊστική Λέσχη, το Τιτάνια και άλλα πολλά… Το Αχίλλειον είναι ακόμα κεντρική σκηνή στον Βόλο και κάθε χρόνο φιλοξενεί θιάσους και ταινίες. Μπορεί να φιλοξενήσει 600 θεατές σε δύο αίθουσες. Πριν ακόμα γίνουν τα εγκαίνια τοπικές εφημερίδες έγραψαν…
“φωτισμός πλουσιώτατος, ευρυχωρία και άνεσις μοναδική, διάκοσμος απλούς και επιβλητικός, θέρμανσις δια καλοριφέρ, σκηνικά καινουργή και υπερτέλεια, πιάνο της καλιτέρας γερμανικής μάρκας»

Τα παιδιά μέσα από αυτή την ιστορική αναδρομή θα γνωρίσουν διάσημες κινηματογραφικές φιγούρες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αίθουσες του Αχίλλειου, κυρίως από τον ελληνικό κινηματογράφο, θα φτιάξουν τη δική τους αφίσα Σινεμά και θα αναπαραστήσουν μία σκηνή από διάσημες ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή! Σας περιμένουμε στο Μουσείο Πόλης του Βόλου (Φερών 14) και ώρα 11:30-13:00!!!!! Συμμετοχή μόνο με κρατήσεις: 6970990644,6978668632.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.