Μπάμπης Ζάχος: “Καταθέτουμε ερωτήσεις στη δημοτική αρχή και δεν παίρνουμε ποτέ απάντηση”

Επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου από τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας

Αναπάντητες μένουν όσες ερωτήσεις και επισημάνσεις έχει καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς η δημοτική αρχή φαίνεται πως δεν μπαίνει καν στον κόπο να τις συζητήσει στις συνεδριάσεις. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος αναφέρει συνεχώς πως οι αντιπολιτεύσεις δεν ασχολούνται με τα ζητήματα της πόλης. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μπάμπης Ζάχος φέρνει ξανά στο προσκήνιο το εν λόγω θέμα με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας πως μόνο ο ίδιος έχει καταθέσει 15 ερωτήσεις και επισημάνσεις, χωρίς ποτέ να λάβει κάποια απάντηση.

Ειδικότερα ο κ. Ζάχος σημειώνει στη σχετική επιστολή του ότι ” Στο Δημοτικό συμβούλιο της 15ης Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του μεταξύ άλλων προς τις μειοψηφίες ανέφερε  ότι ασχολούνται με διάφορα και δεν καταθέτουν προτάσεις προς το καλό των συνδημοτών μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι εκ μέρους της παράταξης “Έξυπνη πόλη” και εμού προσωπικώς έχουν κατατεθεί πέραν των 15 ερωτήσεων κ επισημάνσεων χωρίς ποτέ να τύχω κάποιας απάντησης… Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω επιγραμματικά ορισμένες μήπως κ ενθαρρύνω την μνήμη των αρμοδίων της Δημ.Αρχής αλλά και να αποκαταστήσω την τάξη ως προς την παραίνεση του Δήμαρχου.

1 Ερώτηση  για το περιουσιακό (Δράκειας) Οικοδόμημα στα Χανιά  (Πρώην Ξενών ΠΗΛΕΑΣ):  Πλήρης εγκατάλειψη που θα μπορούσε να επισκευαστεί κ να λειτουργήσει φέρνοντας έσοδα που μπορούσε να απορροφήσει ή τοπική κοινότητα.

2 Ερώτηση αντίστοιχη για το ΘΕΟΞΕΝΕΙΑ τοπ. κοινότητας Πορταριάς.

4 Δεξαμενή Άρδευσης στη θέση ΒΟΥΤΣΜΑ Δράκειας, κόστους 976 000 ευρώ: Πλήρης εγκατάλειψη, που όμως με κατάλληλους χειρισμούς θα εξασφάλιζε το κ πόσιμο νερό για την Αγριά.

5 Διανοίξεις ορισμένων δρόμων του Σχεδίου πόλης της Αγριάς που οι ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί από χρόνια κ έτσι θα ανακουφιστεί η κυκλοφορία της αγριάς κ θα μπορούσε να επεκταθεί και η Αστική Συγκοινωνία ( Γραμμή 5) προς την περιοχή Σουτραλί Ντερέμπασι.

Παράλληλα δε με μονοδρομήσεις και  αλλαγές εκεί όπου χρειάζεται όπως στην οδό Φιλιππίδη που παρατηρείται έντονο πρόβλημα.

6 Αρίθμηση των περισσότερων δρόμων στην Αγριά και ονοματοδοσία σε όσους δεν έχουν καθότι παρατηρείται έντονο πρόβλημα με διάφορες υπηρεσίες(ΑΕΡΙΟ).

7 Σύμφωνα με το Νομο4685/20 Άρθρο 90 μπορεί ο Δήμος ή ΔΕΥΑΜΒ να χρηματοδοτηθεί από Πρόγραμμα Επενδύσεων και να απαλλάξει τους Δημότες από το τέλος Σύνδεσης της αποχέτευσης( Από Ρυμοτομική Γραμμή μέχρι το Δίκτυο).

Οι ως άνω ερωτήσεις και άλλες επισημάνσεις έχουν κατατεθεί εκ μέρος μου σε τακτά χρονικά διαστήματα  χωρίς ποτέ να πάρω κάποια απάντηση….

Υ.Γ. Κατά την εκτίμησή μου ένας θεσμικός παράγων περισσότερο μάλιστα ως Δήμαρχος από βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανεπίτρεπτο να αναφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για κάποιο άλλο πρόσωπο που υπηρέτησε σε άλλο θεσμό παρά τις τυχόν διαφωνίες… Ο συγκεκριμένος  π. υπηρεσιακός παράγων είναι κόσμημα και αποτελεί τιμή που είναι συνδημότης  μας”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.