Μπάμπης Ζάχος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Πρέπει να προχωρήσει η παράκαμψη της Αγριάς»

Συχνό το φαινόμενο ατυχημάτων- Απαραίτητη η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην οδό Δράκειας

Συχνό είναι το φαινόμενο των ατυχημάτων μέσα στον αστικό ιστό της Αγριάς, όπως επεσήμανε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Μπάμπης Ζάχος, με αφορμή την καταγγελία κατοίκου για τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, το οποίο προκλήθηκε, όπως επισημαίνει η ίδια, μετά από παραβίαση του stop από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Μουλά. Ο κ. Ζάχος με αφορμή αυτό το περιστατικό επεσήμανε την ανάγκη της δημιουργίας της παράκαμψης Αγριάς, προκειμένου να μην υπάρχει αυτός ο όγκος των οχημάτων που διέρχονται εντός του οικισμού και από την άλλη να εξυπηρετούνται άμεσα όσοι οδεύουν προς το Πήλιο.

 

Ο κ. Ζάχος αναφέρθηκε στα πολλά περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων που έχουν συμβεί στο τρίγωνο της οδού Δράκειας στην Αγριά, λέγοντας πως τα ατυχήματα εκεί είναι τακτικά κυρίως όμως είναι υλικών ζημιών, γι’ αυτό και δεν δίνεται μεγάλη δημοσιότητα.

Στο σημείο έπρεπε εδώ και χρόνια όπως επεσήμανε ο ίδιος να είχε τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης, όπως προέβλεπε και το αρμόδιο Υπουργείου.

«Αυτό το σημείο έχει επιλεγεί να μπουν φωτεινοί σηματοδότες, εδώ και πολύ καιρό, απ΄ όταν ήταν Δήμος Αγριάς. Υπήρχε έγκριση όπως είχαν μπει φανάρια στο Δημοτικό Σχολείο από την πάνω και την κάτω πλευρά και στην ΕΨΑ. Αυτά τα τρία σημεία συν το σημείο στο τρίγωνο, έχουν έγκριση από το Υπουργείο για να μπουν φωτεινοί σηματοδότες. Εμείς τότε είχαμε προχωρήσει στα τρία σημεία . Τότε είχαν αρχίσει οι περαστικοί και φωνάζανε γιατί υπήρχε καθυστέρηση στην Αγριά, κωλυσιεργήσαμε κι εμείς και δεν τοποθετήθηκε ο φωτεινός σηματοδότης στο εν λόγω σημείο», εξήγησε ο κ. Ζάχος, τονίζοντας πως θα πρέπει έστω και τόσα χρόνια μετά, να γίνει η τοποθέτησή του, προκειμένου να αποφεύγονται τα συχνά ατυχήματα.

 

Πρέπει να γίνει η παράκαμψη της Αγριάς

Ωστόσο, είναι αναγκαίο, όπως σχολίασε, να προχωρήσει η παράκαμψη της Αγριάς, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

«Οι Αγριώτες θέλουν την παράκαμψη. Σίγουρα υπάρχουν επιχειρήσεις που εάν θα γίνει η παράκαμψη της Αγριάς θα θιγούν. Οι καταστηματάρχες εστίασης το θέλουν όλοι γιατί η Αγριά θα αναβαθμιστεί περισσότερο. Επιχειρήσεις όπως τα γρήγορα καφέ που είναι πάνω στον δρόμο ή στις επιχειρήσεις με καύσιμα εκεί θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν θεωρώ ότι θα κλείσουν, αλλά θα μειωθεί ο τζίρος τους. Θα πρέπει να ψάξουν μετά να βρουν να μετακινηθούν. Επίσης είναι και τα δύο μεγάλα καταστήματα τροφίμων που θα θιγούν. Δεν μπορούμε  όμως να θυσιάζουμε τα πάντα για το κέρδος», είπε ο κ. Ζάχος.

Μάλιστα ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός στην τελευταία του επίσκεψη στην περιοχή είχε δεσμευτεί και για την παράκαμψη Αγριάς με τον δημοτικό σύμβολο να σημειώνει ότι και ο Περιφερειάρχης είχε δεσμευτεί πως θα επικαιροποιήσει τη μελέτη.

« Μακάρι να ξεμπλοκάρει. Πάντως η όλη διαδικασία κινείται με ρυθμούς χελώνας και αυτό δεν είναι προς όφελος των πολιτών της Αγριάς και των επισκεπτών. Για να πάει κάποιος για ένα μπάνιο, υποφέρει», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, πως εξαιτίας του φόρτου που δέχεται η Αγριά σημειώνονται πολύ συχνά στον ιστό της ατυχήματα, ενώ στο τρίγωνο της οδού Δράκειας, τα ατυχήματα είναι μια καθημερινότητα καθώς κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Ζάχο, σημειώνεται κι από ένα.

«Η οδός Δράκειας έχει χαρακτηριστεί τριτεύον εθνικό δίκτυο γιατί συνδέει την Αγριά με τη Δράκεια. Εκεί επιβάλλεται να υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση», συμπλήρωσε.

Επαρκές το νερό στην Αγριά

Σε ότι αφορά στην κατάσταση του νερού στην Αγριά, ένα θέμα που έχει ταλανίσει την τοπική κοινωνία, ο δημοτικός σύμβουλος σημείωσε πως πλέον υπάρχει επάρκεια και το νερό είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, ανέφερε πως οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι να να μην πίνουν το νερό της βρύσης, ένα θέμα που και ο ίδιος το έχει θέσει στη ΔΕΥΑΜΒ. Πρότεινε δε, να υπάρξει εκμετάλλευση της πηγής της Γαλανόπετρας για να εμπλουτιστεί το νερό.

«Την πηγή της Γαλανόπετρας πρέπει να την προσέξουν περισσότερο γιατί την έχουν εγκαταλείψει από τη ΔΕΥΑΜΒ με το πρόσχημα ότι το νερό δεν ανήκει στη Δράκεια, αλλά στη Ζαγορά. Όμως αυτό δεν ισχύει. Το θέμα του νερού είναι πολύ μεγάλο και σε αυτό έχουμε και εμείς ευθύνες και οι Δρακειώτες που το θέλουν όλο δικό τους», κατέληξε ο κ. Ζάχος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.