Μπέος: Δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή για τις πλημμύρες

Κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι κάνουν το άσπρο μαύρο

Το γεγονός ο Δήμος Βόλου δεν φέρει ευθύνη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες τι πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, στην πόλη του Βόλου, τόνισε ο δήμαρχος Αχ. Μπέος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι κάνουν το άσπρο μαύρο και περιμένουν να γίνουν καταστροφές για να κατηγορήσουν τη Δημοτική Αρχή.

Ενημερώνοντας το σώμα, ο δήμαρχος είπε ότι με αφορμή μια θεομηνία και ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τον πλανήτη και ενώ πολίτες έχαναν την περιουσία τους σύμβουλοι της μειοψηφίας έκαναν κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Θεό και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών παρακαλούν να γίνει μια καταστροφή για να κατηγορήσουν τη Δημοτική Αρχή και προέβλεψε ότι σύντομα οι περισσότεροι της αντιπολίτευσης θα πάνε στο σπίτι τους στις ερχόμενες εκλογές, γιατί ο κόσμος κρίνει και αναγνωρίζει το έργο που γίνεται.
Ο ίδιος είπε η Δημοτική Αρχή Βόλου είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλη τη χώρα και οι σύμβουλοι των μειοψηφιών προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Ο Αχ. Μπέος άφησε αιχμές κατά των νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων Ι. Αποστολάκη Κ. Γαργάλα, Φωτεινή Κοκκινάκη, Νατάσσα Οικονόμου, που παρακαλούσαν για να πάει φυλακή, όταν το «σάπιο πολιτικό σύστημα με επίορκους δικαστές με έβγαλαν σε μια νύχτα από δήμαρχο», αλλά η Δικαιοσύνη τον αθώωσε, όπως είπε.

Οι μειοψηφίες
Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης ζήτησε να γίνουν έγκαιρα οι αποστραγγιστικές εργασίες στη Νεάπολη και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δημιούργησε μια νησίδα στη Λαρίσης, που επέτεινε το πρόβλημα.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι η Νεάπολη είναι κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, ενώ η νησίδα έχει σκοπό να αποτρέψει ατυχήματα και διαμαρτύρονται τρεις επιχειρηματίες που ισχυρίζονται μειώθηκε η δουλειά τους.
Ακόμη είπε ότι στην περιοχή έχει ξεκινήσει νέο αντιπλημμυρικό έργο που θα παραδοθεί εντός του Νοεμβρίου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα λειτουργήσει και θα δούμε αν μπορεί να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι δεν έγιναν έργα υποδομής, αλλά έργα βιτρίνα που κρύβουν τα προβλήματα. Όπως ανέφερε δεν υπάρχει αντιπλημμυρική, ούτε αντιπυρική μελέτη, από την πλημμύρα πλημμύρισε το κέντρο του Βόλου, ούτε και αντισεισμικά έργα έγιναν.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς κατηγόρησε τον επικεφαλής της ΛΑΣ ότι κινδυνολογεί και πανικοβάλει τον κόσμο, του είπε ότι ψεύδεται και ότι υπάρχουν αυτές οι μελέτες που αναφέρει. ¨όπως είπε είναι ντροπή του να λέει τέτοια πράγματα σε μια δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από το κόμμα του να τον συμμαζέψει.

Στο Βόλο το συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ακόμη είπε ότι από 21 ως 24 Νοεμβρίου θα γίνει στο Βόλο το συνέδριο της ΚΕΔΕ και στην πόλη δεν υπάρχει δωμάτιο ελεύθερο και θα πέσουν χιλιάδες Ευρώ.

Τέλος είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα είναι ειδική, θα γίνει απολογισμός σχετικά με το τι παρέλαβε η Δημοτική Αρχή, τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια και τι θα πράξει στο επόμενο διάστημα και κάλεσε τους συμβούλους των μειοψηφιών να παραστούν για να ενημερωθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.