Μπέος: Θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι με το «καλημέρα» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και με νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Αχ. Μπέος κατά του Ιάσονα Αποστολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ και του Απ. Ριζόπουλου και της ΛΑΣ.

Με το που η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε την πρόταση ψηφίσματος της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» για κατάργηση του άρθρου που προβλέπει ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, ο δήμαρχος είπε ότι η πρόταση απορρίπτεται «γιατί αυτός ο νόμος είναι σωστός για τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών και ο Δήμος δεν εκπροσωπεί τους συνδικαλιστές, αλλά τα συμφέροντα της πόλης. Όταν οι υπάλληλοι δεν ανταποκρίνονται εμείς θα κρίνουμε ποιο είναι το συμφέρον της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος.

«Θα κάνουμε μαθήματα ιστορίας»
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έλαβε το λόγο για ενημέρωση, κατά την οποία απάντησε σε επερωτήσεις που είχαν κατατεθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις.
Απαντώντας στη ΛΑΣ που αντιτίθεται στην παρουσία των αμερικανών στην περιοχή ο Αχ. Μπέος είπε ότι ο διοικητών ων αμερικανικών δυνάμεων που τον επισκέφθηκε τον ρώτησε τι κάνουν οι κ.κ. Ριζόπουλος και Νάνος και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι τους άφησε σουβενίρ, ενώ έδειξε ενοχλημένος από την παρουσία του πανό στο κτίριο Παπαστράτος, κατά των αμερικανών.
Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι κάνει λάθος αν νομίζει ότι το 3% θα κάνει κουμάντο το υπόλοιπο 97%.
Απαντώντας ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, του είπε ότι στους χώρους που συγκεντρώνεται νεολαία θα συνεχίσουμε να κάνουμε μαθήματα ιστορίας. «Αυτοί που ήρθαν εδώ έκαναν το πραξικόπημα, την εισβολή στην Κύπρο, τις πρώτες ναπάλμ στην Ελλάδα, τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και πολλά άλλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κερδοφόρα η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ
Αναφορικά με την ΚΕΠΑ ΔΙΕΚ και ερώτημα που είχε καταθέσει ο Απ. Παπαδούλης, ο δήμαρχος τόνισε ότι όταν ανέλαβε η Δ.Α. η επιχείρηση είχε έλλειμμα 4,7 εκ. €, ενώ με την καλή διαχείριση της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρουσιάζει κέρδος 518.000 €.
Ο Απ. Παπαδούλης απάντησε ότι η η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ έχει φάει το μετοχικό της κεφάλαιο και χρωστά περίπου 800.000 €.
Ο Ορκωτός λογιστής της ΚΕΚΠΑ, που πήρε το λόγο, είπε στον κ. Παπαδούλη ότι πήρε στοιχεία του παθητικού για την επερώτηση και όχι του ενεργητικού ούτε έλαβε υπόψη το αποθεματικό που είναι 1 εκ. €. «Δεν ξέρετε οικονομικά και διαβάζετε επιλεκτικά δύο νούμερα…», του είπε.

Θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας
Στη συνέχεια τα «πυρά» του δημάρχου συγκέντρωσε ο Ιάσων Αποστολάκης και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφού επανέλαβε την μήνυση που κατέθεσε για αντιποίηση αρχής, με εντολή του πρώην ΓΓ του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη, αναφέρθηκε ξανά σε συγγενή του πρώην υπουργού Φάμελλου, που εισηγήθηκε να κλείσει τον ΧΥΤΑ, απόφαση που όπως είπε, πήρε πίσω, γιατί υποβλήθηκαν μηνύσεις.
Ο Αχ. Μπέος κατηγόρησε για άλλη μια φορά την προηγούμενη κυβέρνηση και έκανε λόγο για σαπίλα του πολιτικού συστήματος, ενώ ο Ι. Αποστολάκης τόνισε τι έγινε καταγγελία γιατί παραβιάστηκαν οι όροι της ΑΕΠΟ.
Ο δήμαρχος αντέδρασε άμεσα και διερωτήθηκε που να πήγαιναν τα σκουπίδια, τον ΧΥΤΑ ον βρήκε η Δημοτική Αρχή, ενώ τον κατήγγειλε ότι με τις αναφορές, πήγε πίσω τη μελέτη για τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογικούς λόγους.
Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός ότι η μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων θα γίνει, είτε το θέλουν είτε όχι οι μειοψηφίες, γιατί «δεν είναι καύση σκουπιδιών και επιβάλλεται από το κράτος και την Ευρώπη».

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «πριν 2 εβδομάδες ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσαν τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων ad hoc στο Βόλο».

Ο Ι Αποστολάκης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν έκανε το παραμικρό εδώ και πέντε χρόνια, δεν προχώρησε την ανακύκλωση και θέλει να πάει σε μονάδα, ενώ τα πράσινα σημεία δεν θα γίνουν ούτε το 2020, καθώς ο προϋπολογισμός προβλέπει ποσό 100 €, για να του απαντήσει ο Αχ. Μπέος, ότι απλά άνοιξε ο κωδικός για να μπουν χρήματα.
Ο Αποστολάκης είπε ότι δεν προχώρησε καν η ανακύκλωση και πάμε στη μονάδα και η ΔΑ δεν έκανε τίποτα πέντε χρόνια. Για τα πράσινα σημεία έχει κονδύλι 100 € και εν πρόκειται να γίνει ούτε το 2020.

Τέλος, ο Απ. Ριζόπουλος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι παρά με την κόντρα που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Φάμελο πήγε χέρι – χέρι για τη μονάδα srf, που σημαίνει καύση σκουπιδιών και καρκίνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.