Ν. Χουντής: Προέχει η υγεία των πολιτών από την καύση απορριμμάτων

Πρόσκληση του Ευρωβουλευτή της ΛΑΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Το γεγονός ότι η υγεία των πολιτών προέχει από την καύση απορριμμάτων, τόνισε από το Βόλο ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, που χαιρέτισε τη γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία «μπλοκάρει» την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας παρασκευής SRF που προτείνει να κατασκευαστεί στο ΧΥΤΑ, ο Δ ήμος Βόλου.
Ο ίδιος είπε ότι στηρίζει το αυριανό συλλαλητήριο και απηύθυνε πρόσκληση για μαζική συμμετοχή και τόνισε ότι η υγεία των πολιών είναι πιο σημαντική, καθώς η επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα στην περιοχή.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση ο Ν. Χουντής είπε ότι γίνεται καθ’ υπόδειξη των δανειστών, αναφέροντας ότι τόσο ο τρόπος εκλογής προέδρου όσο και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι δύο άρθρα στο πλαίσιο αυτών που έπρεπε να περάσουν για να «ξεπλυθούν» οι παρατυπίες των μνημονίων.
«Πρόκειται για μία γενικότερη δέσμευση που ανέλαβε η χώρα απέναντι στους δανειστές. Ζούμε σε μια περίοδο κατάλυσης της ελληνικής δημοκρατίας και όλων των θεσμών που προστατεύουν τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που από ΟΧΙ στην Ε.Ε. έγινε ΝΑΙ και τόνισε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν τότε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, τώρα θα νομιμοποιηθούν μέσα από την νομοθέτηση σχετικών άρθρων στο σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, η έξοδος από τα μνημόνια είναι προσχηματική, καθώς συνεχίζει να υφίσταται η εποπτεία των δανειστών που «απειλούν» να μην δώσουν τη δόση του ενός δις αν δεν υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις για λεηλασία κατοικίας και περιουσίας για να λυθεί το θέμα κόκκινων δανείων. «Έχουμε εγκλωβιστεί για 100 χρόνια σε πρωτογενή πλεονάσματα και δέσμευση της ελληνικής περιουσίας» τόνισε.

Για να αντιμετωπιστεί ο φιλελευθερισμός και η ακροδεξιά ο Ευρωβουλευτής είπε χρειάζεται αγώνας το λαού σε Ελλαδικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά ριζική αφαίρεση του κοινωνικού και οικονομικού θερμοκηπίου των πολιτικών της λιτότητας και της αναξιοπρέπειας.

Ο κ. Χουντής τόνισε ότι η ΛΑΕ κατεβαίνει στις εκλογές επιδιώκοντας ένα πολιτικό και οικολογικό μέτωπο και διεκδικεί να είναι η Ευρωπαϊκή και Εθνική Βουλή, για να φθάνει μέχρι εκεί η φωνή των πολιτών, ενώ για τις Δημοτικές εκλογές, είπε ότι οι όποιες συνεργασίες θα γίνουν με ευθύνη της τοπικής ηγεσίας της ΛΑΕ και ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που υιοθέτησαν μνημονιακές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.