Ν. Οικονόμου: «Συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρέτησε η δημοτική αρχή Βόλου»

«Τα θέματα της επέκτασης στο Διμήνι και του «Ξενία» μπήκαν από το παράθυρο»

«Φίμωση των μειοψηφιών» και «πολιτικό bulling» κατήγγειλε η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης»

Καταγγελία ότι με την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η Δημοτική Αρχή έγραψε στα “παλιά της παπούτσια” την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2014, μετά από εξαντλητική συζήτηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, έκανε η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» Νατάσσα Οικονόμου, τονίζοντας ότι τα θέματα της επέκτασης στο Διμήνι και του «Ξενία» μπήκαν από το παράθυρο, από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», επειδή αυτά τα θέματα είναι εξειδικευμένα και ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει, το Δημοτικό Συμβούλιο το 2014, έλαβε απόφαση για τη Β1 φάση του ΓΠΣ, είχαν γίνει παρατηρήσεις, αποτέλεσμα μιας μακράς διαβούλευσης, είχαν ληφθεί υπόψη προτάσεις του ΤΕΕ, του Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου, πολιτών, είχαν κριθεί οι ενστάσεις και η Β2 φάση που έμενε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και η συζήτηση αυτή έγινε τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν για να γίνει παραλαβή του σταδίου αυτού και να διαπιστωθεί αν είχαν γίνει δεκτές από τους μελετητές, οι προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή δέχθηκε τόνους λάσπης»

«Όταν το θέμα ήρθε για να συζητηθεί τότε, η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν να εγκριθεί η Β2 φάση. Τότε έγιναν, χωρίς αιτιολογία και επιχειρήματα από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταυρίδη, συγκεκριμένες παρατηρήσεις για επεκτάσεις», ανέφερε η κ. Οικονόμου, που συμπλήρωσε ότι στις προτάσεις του αντιδημάρχου και όχι της υπηρεσίας, τέθηκε το θέμα ξανά εκτάσεων στο Διμήνι και το θέμα του Ξενία, καθώς και άλλα τέσσερα μικρότερα θέματα.

Όπως είπε, «προεκλογικά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε δεχτεί τόνους λάσπης, διότι δεν είχε αποδεχτεί να γίνουν συγκεκριμένες επιλογές στο Διμήνι. Αν κανείς δει την απόφαση του Δ.Σ. το 2014, ήταν απολύτως τεκμηριωμένη και οι μελετητές είχαν αποδεχτεί και δεν προέκυπτε καμία ανάγκη επέκτασης του σχεδίου, ούτε πολεοδομικά, ούτε πληθυσμιακά».

Αυτό που απασχολούσε τότε τους κατοίκους στη διαβούλευση, συνέχισε, ήταν η γειτνίαση γεωργικής γης και για το λόγο αυτό η προηγούμενη Δ.Α. είχε προτείνει να δημιουργηθεί περιμετρικά μια ζώνη εκτόνωσης 500 μ. για να μην υπάρχουν χρήσεις κτηνοτροφικές, βιοτεχνικές, βιομηχανικές και οχλούν τις κατοικίες. «Ήρθε ο κ. Σταυρίδης και έκανε αυτή την προσθήκη, προφανώς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», δήλωσε η Νατάσσα Οικονόμου.

Δεν είχε τεθεί θέμα του «Ξενία»

Για το θέμα του «Ξενία» που τέθηκε και στη συζήτηση που έγινε, όταν έφερε τις προτάσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» ήταν αντίθετη και έλεγε ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το πάρκο και αν καταργηθεί κοινόχρηστος χώρος, τόνισε η Νατάσσα Οικονόμου.

Όπως εξήγησε, τρία χρόνια δεν είχε προκύψει θέμα στη διαβούλευση με το «Ξενία», ούτε καν από τον ίδιο τον επιχειρηματία, καμία παράταξη και κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν είχαν προτείνει επέκταση.

Το μόνο που είχε μείνει για τη Β2 φάση, ήταν μια εκκρεμότητα για την περιοχή της Αγριάς, που το 2014 είχε επιφυλαχτεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει ένας σχεδιασμός και σε ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που θα επηρεάσει την πόλη για μια 20ετία, θα ήταν καλό να υπάρχει ρητή αναφορά, τόνισε η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας.

Όπως κατήγγειλε «τα θέματα του Διμηνίου και του Ξενία μπήκαν από το παράθυρο από τον αντιδήμαρχο, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς επιχειρήματα, στη φάση που απλά το Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να παραλάβει το έργο».

Το ΓΠΣ στάλθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συζητήθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Χαλέβας είχε την ευχέρεια να γνωρίσει τι συμβαίνει και να κάνει τις παρατηρήσεις του.

«Εξυπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα»

Σύμφωνα με τη Νατάσσα Οικονόμου «η Δημοτική Αρχή έγραψε στα παλιά της παπούτσια την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εξαντλητική συζήτηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα».

Για την περίπτωση του Διμηνίου, ωφελείται συγκεκριμένος επιχειρηματίας που διαθέτει εκτάσεις στην περιοχή. Τώρα, ανέβηκαν κατά πολύ οι τιμές της ιδιοκτησίας του, καθώς πλέον εντάσσονται εντός σχεδίου.

Με την απόφαση για το Ξενία, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία που έχει μισθώσει το ξενοδοχείο, να δημιουργήσει νέα πτέρυγα στο ξενοδοχείο, προς την πλευρά του Αναύρου και πέρα από τα σημερινά όρια, προοπτική στην οποία αντιτίθενται οι κάτοικοι της περιοχής.

«Φίμωση των μειοψηφιών»

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η επικεφαλής της παράταξης ανέφερε ότι η πλειοψηφία έχει συνηθίσει να σαλαμοποιεί τους πάντες, δημιουργώντας μια σύγχυση, λέγοντας για όλους ότι εκπροσωπούν το σάπιο σύστημα και πολιτικούς απατεώνες και να μη γίνεται συζήτηση ουσίας.

Όπως ανέφερε, αμαυρώνονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα, δημιουργείται απέχθεια από τον κόσμο για να παρακολουθήσει τέτοιες συζητήσεις και θέματα που είναι ουσιαστικά, γίνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι και το πολιτικό bulling, με αποτέλεσμα όσα λένε οι μειοψηφίες να μην ακούγονται.

Η ίδια διαβεβαίωσε, ότι οι τακτικές αυτές φίμωσης δεν θα περάσουν και θα εξακολουθήσει να λέει την άποψή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.