Ν. Κανελλής: Η δημοτική αρχή Μπέου εφαρμόζει φασίζουσες συμπεριφορές

Ο Δ. Βόλου, μπορεί να αλλάξει σελίδα, με μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση, τόνισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος

Η δημοτική αρχή Μπέου εφαρμόζει φασίζουσες συμπεριφορές, υποστήριξε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Κανελλής, μιλώντας στο Ράδιο-Ένα 102.5, με αφορμή την ανακοίνωση της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης «Μέτωπο Ενεργών Πολιτών Βόλου», τονίζοντας ότι ο Δ. Βόλου, μπορεί να αλλάξει σελίδα, με μια τέτοια νέα αυτοδιοικητική κίνηση.
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο «Μεταξουργείο» θα γίνει η πρώτη ανοιχτή συνέλευση με σκοπό τη δημιουργία μιας δημοτικής αυτοδιοικητικής κίνησης που θα έχει στόχο να παρέμβει στα ζητήματα που αφορούν την πόλη, αλλά και να διερευνήσει το ενδεχόμενο της καθόδου στις Δημοτικές εκλογές.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος έβγαλε μια θετική εικόνα της τελευταίας πενταετίας, από την άποψη ότι πάρα πολλοί άνθρωποι, είτε ανένταχτοι, είτε οργανωμένες δυνάμεις, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς, έδωσαν σημαντικές μάχες σε θέματα που αφορούν την πόλη, όπως το νερό και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που συνδέεται με την καύση των σκουπιδιών.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος είπε ότι το προηγούμενο διάστημα είδαμε τη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου, να αναγκάζεται να υποχωρήσει στο θέμα της παραχώρησης του βιολογικού καθαρισμού σε μια ιδιωτική εταιρία, ενώ ταυτόχρονα είδαμε μια πολύ ελπιδοφόρα κινητοποίηση τον Μάιο του 2018, ενάντια στην καύση των σκουπιδιών, με αίτημα να μην καίγονται σκουπίδια στην πόλη και η διαχείριση των σκουπιδιών να έχει οικολογικό χαρακτήρα και να μη γίνει εργοστάσιο srf. Όπως ανέφερε, στην κοινωνία υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για μια καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Να έχουμε αντιστάσεις
«Εμείς, αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε είναι τέτοιου είδους αντιστάσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν τον χαρακτήρα άμυνας απέναντι σε πολιτικές που εφαρμόζονταν από το Δήμο και από την κυβέρνηση και αφορούν την πόλη μας, να πάρουν και τον θετικό χαρακτήρα του πως μπορούν λυθούν αυτά τα προβλήματα και πως μπορούσε να λειτουργεί η πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο», ανέφερε ο Ν. Κανελλής.
Ο ίδιος είπε ότι το κάλεσμα για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, αφορά όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται το πώς μπορούμε να παλέψουμε για έναν Δήμο, στην υπηρεσία των απλών ανθρώπων και να μην είναι στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα. Εφόσον συγκροτηθεί αυτή η κίνηση, από κει και πέρα, λογικό είναι να δει και να συζητήσει αν και με ποιους θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους συνεργασία, στη λογική των κοινών απόψεων και θέσεων και όχι σε μια ψηφοθηρική ή στείρα αντιμπεϊκή λογική.
«Αυτό το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί ν’ αλλάξει τη σελίδα στο Δήμο Βόλου είναι το να ασκηθεί διαφορετικού τύπου πολιτική και εντός δημοτικού συμβουλίου, αλλά και επί της ουσίας στα μέτρα τα οποία παίρνονται», επισήμανε.
Σύμφωνα με την προσωπική άποψη του Νικ. Κανελλή, οι πολιτικοί χώροι που πρέπει να συγκλίνουν και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο μέτωπο, είναι οι χώροι που έχουν αναφορά στα συμφέροντα των εργαζομένων, δηλαδή η μάχιμη Αριστερά και όχι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κυβέρνηση και αυτά που κάνει δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά, αλλά από το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, η Λαϊκή Ενότητα κλπ., μαζί με τους ενεργούς ανθρώπους της πόλης. Όπως είπε αυτές οι δυνάμεις συνεργαζόμενες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και να αλλάξουν την πορεία της πόλης.

Για τα μεγάλα ζητήματα
Ο δημοτικός σύμβουλος είπε ότι τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη, είναι ο αέρας και η Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει να πάντα για να μπορούμε να αναπνέουμε όλοι μας, καθαρό αέρα. Ακόμη μεγάλο θέμα είναι το νερό με προσιτά τιμολόγια, επάρκεια, καλής ποιότητας, με προστασία του περιβάλλοντος και του Παγασητικού, του υδροφόρου ορίζοντα και των πηγαίων νερών του Πηλίου και προστασία των αγροτών περιφερειακά του Βόλου.
Ο Ν. Κανελλής είπε ότι η Δ.Α. Μπέου εφαρμόζει με έναν τρόπο αυταρχικό και φασίζουσες συμπεριφορές πεζοδρομίου, που δεν ξεκινάνε και τελειώνουν στο Δήμο Βόλου, όπως η καύση σκουπιδιών, που είναι πολιτική που προωθείται από την κυβέρνηση και στηρίζεται από τη ΝΔ.
«Η απαξίωση των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων που έλεγχαν και το Δήμο Βόλου, εδώ και δεκαετίες, όπως και την πολιτική σκηνή της χώρας, είναι που έδωσε τη δυνατότητα σε φαινόμενα τύπου Μπέου να βγουν στο προσκήνιο. Άρα, προσδιορίζεται μια λογική μετώπου ενεργών πολιτών, μάχιμων δυνάμεων, πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.