Ν. Ζυγούρης: «Παίζει με τις λέξεις και δημιουργεί εντυπώσεις ο κ. Λημνιός»

Απάντηση στο μέλος της Π.Π.Μ. με προσωπική επίθεση απ΄τον πρόεδρο των εργαζομένων ΑΓΕΤ

Απάντηση-η μοναδική και τελευταία όπως επισημαίνει- στο μέλος της Π.Π.Μ. Στέλιο Λημνιό, που έθεσε ερωτήματα στον πρόεδρο των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ που μίλησε χθες στο Ράδιο Ένα , δίνει με σημερινή του γραπτή δήλωση, ο κ. Ν. Ζυγούρης, με προσωπική επίθεση και αρκετές αιχμές για τη δράση του κ. Λημνιού.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ζυγούρης, «Μια, μοναδική και τελευταία απάντηση στον κ. Λημνιό.
Ο μόνος που έχει σύγχυση στις πληροφορίες που δέχεται και διαστρεβλωμένη ενημέρωση, τις όποιες ο ίδιος αναπαραγάγει είναι προφανώς ο ίδιος. Σε αυτό ίσως φταίει η απομάκρυνση του από την περιβαλλοντική πρωτοβουλία (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα…) κατηγορώντας τον για ενέργειες υποκινούμενες από προσωπικά συμφέροντα και ρατσιστικές συμπεριφορές όπως όλοι διαβάσαμε σε ανακοινώσεις τους!
Του απαντώ λοιπόν για μια και τελευταία φορά τα εξής:
1. Σε ότι αφορά τη ροή των εναλλακτικών καυσίμων ήμουν ξεκάθαρος ότι σε 3 μονάδες (ΠΚ4 5t/h, ΠΚ5 10t/h, ΠΚ1 15t/h) που ίσχυε πριν τη νέα ΑΕΠΟ το άθροισμα ήταν 30t/h. Η νέα ΑΕΠΟ, όπως τόνισα στην εκπομπή του κ. Καρεκλίδη, δίνει το άθροισμα αυτό στη μοναδική μονάδα σε λειτουργία, τον ΠΚ1 με 30t/h. Ο ΠΚ4 και ο ΠΚ5 δεν βρίσκονται πλέον σε λειτουργία και ήδη έχει αποξηλωθεί σημαντικό τμήμα τους.
2. Το σύστημα περισυλλογής χλωρίου (chlorine bypass) ΔΕΝ έχει εγκατασταθεί ακόμη πρόκειται όμως προσεχώς. Είπα ότι αφομοιώνεται στο προϊόν και όταν τα μεγέθη του είναι υψηλά έχουμε εμφράξεις και γι αυτό το λόγο θα εγκατασταθεί το νέο σύστημα όπου και θα εγκλωβίζεται. Τα αέρια δεν προκαλούν εμφράξεις, αντιθέτως τα χρησιμοποιούμε υπό πίεση για την απόφραξη.
3. Το δοκιμαστικό προς καύση CLO είναι τα αρχικά του Compost Like Output (COMPOST, βιομάζα), το οποίο απλά δεν διαθέτει τα θρεπτικά συστατικά για χρήση του στις καλλιέργειες και είτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπαζώματα είτε ως εναλλακτικό καύσιμο. Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι πετάω τη μπάλα στην κερκίδα αλλά στην ουσία ο ίδιος έχει χάσει την μπάλα. Η δοκιμαστική καύση, που χρησιμοποιείται διακαώς από τον κ. Λημνιό, αφορά τέτοιου είδους δοκιμαστικές καύσεις και επαναλαμβάνω ότι επειδή η ΑΓΕΤ προτού παραλάβει το οτιδήποτε, γνωρίζει ήδη όλα τα στοιχεία που χρειάζεται (θερμογόνο δύναμη, χημική σύσταση κλπ) η μόνη δοκιμή γίνεται για να διαπιστωθεί εάν με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις μας μπορεί να οδηγηθεί στο σημείο πυρόλυσης και το CLO. Αυτό απαντά και στο 4 θέμα του κ. Λημνιού. Δίνεται δλδ η δοκιμαστική περίοδος 90 ημερών για νέα καύσιμα όπως το CLO ώστε αν διαπιστωθεί ότι αυτό όντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας και τότε να εισαχθεί στην ΑΕΠΟ και να μην είναι πλέον υπό καθεστώς δοκιμασίας. Το να παίζει με τις λέξεις για να δημιουργεί εντυπώσεις έχει αποδείξει ότι το κάνει καλά ο κ. Λημνιός!
5. Παραθέτω δε την παράγραφο του μνημονίου συνάντησης- συμφωνίας η οποία ήταν εθελοντικά αποδεκτή ΠΛΕΟΝ του νόμου, όπως οι online μετρήσεις ή ο διπλασιασμός των δειγματοληψιών: «Συγκρότηση επιτροπής κοινωνικού ελέγχου τοπικά, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις εθνικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από το ΥΠΕΝ. Η επιτροπή θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά μετάδοσης πληροφορίας και γνώσης και αλληλοενημέρωσης σε μία κοινή βάση όλων των κοινωνικών εταίρων, για τη λειτουργία της επιχείρησης και της περιβαλλοντικές παραμέτρους, για να μην υπάρχουν μοναχικές πορείες και κρυφά σημεία. Για το θέμα της επιτροπής ο αν. ΥΠΕΝ κάλεσε τους τοπικούς φορείς με τα όργανά τους να τοποθετηθούν για τη συμμετοχή τους σε αυτή και την πιθανή συμμετοχή και άλλων φορέων.» Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν αφορούσε συλλογικότητες όπως αυτές που ανήκει ο ίδιος, αλλά επιστημονικά καταρτισμένους φορείς όπως το ΤΕΕ, Ιατρικός Σύλλογος κλπ. και σε αυτούς αναφέρθηκα ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Άλλωστε ο ίδιος δεν επιλέγει την πόρτα για να μπει κάπου!
6. Όσο αφορά τον ισχυρισμό του ότι « πρέπει να θυμίσουμε στον πρόεδρο του σωματείου ότι όσοι πολίτες πέρασαν τα σύρματα και εμπόδισαν το εγκληματικό «πείραμα» έπραξαν έντιμα, φανερά και σε εκτέλεση αποφάσεων παλλαϊκών, ανοιχτών, δημοκρατικών συνελεύσεων του Δήμου» έχω να πω μόνο σε ποιες δημοκρατικές διαδικασίες αναφέρεται ο κ. Λημνιός; Σε αυτές για τις οποίες κατηγορήθηκε ότι δεν τηρεί, για τα προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες που ήταν ο λόγος του διωγμού του; Για την εντιμότητα και νομιμότητα πλέον έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη καταδικάζοντας τον με ποινή φυλάκισης 3 μηνών, από εμένα ουδέν σχόλιο!
Όπως προανέφερα η απάντηση είναι μια και μοναδική, αναγνωρίζω ότι με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνουν λόγο ύπαρξης παρόμοιες προσωπικότητες όπως ο κ. Λημνιός. Του υπενθυμίζω δε ότι εγώ και το ΔΣ είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι και όχι αυτοδιορισμένοι “προστάτες”!
Καλή συνέχεια!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.