«Να γίνει έλεγχος στις υπηρεσίες για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα»

Στην Επιθεώρηση Εργασίας ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Στην Επιθεώρηση Εργασίας βρέθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας προκειμένου να εφιστήσει την προσοχή στους ελεγκτές και να προστατεύσει τους εργαζόμενους από τις συνθήκες του καύσωνα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος, υπήρξε καταγγελία εργαζομένων σε Δήμο, ότι

δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα χθες 11-6-2024 σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ κανένα μέτρο  δεν πάρθηκε τόσο για εργαζόμενους σε εξωτερικές εργασίες όσο και σε αυτούς που εργάζονται σε εσωτερικούς χώρους αλλά ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Δυστυχώς ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι ζωές των εργαζομένων για κάποιους δεν έχουν καμία αξία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό σήμερα, κλιμάκιο του Συλλόγου επισκέφθηκε την Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου όπου συζήτησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθώς και με τον Δ/ντή και απαίτησε την εφαρμογή της εγκυκλίου που αφορά στον καύσωνα που ξεκίνησε εχθές και θα συνεχισθεί έως την Πέμπτη 13/6/24.

Επίσης μίλησες και με εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες και τους εξήγησε τι ισχύει και πως πρέπει να χειριστούν τις βάρδιες τους.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι του Συλλόγου επισκέφθηκαν την Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατέθεσαν έγγραφο για τον έλεγχο όλων των παραπάνω.

«Είναι γελοίο η εγκύκλιος να μιλάει για διακοπή εργασιών σε θερμοκρασίες της τάξεως των 40 βαθμών κελσίου “..αρκεί η διαπίστωση των συνθηκών καύσωνα στην περιοχή, όπου εδρεύει η Υπηρεσία με θερμοκρασία ίση ή ανώτερη των 40οC και σχετικό αίτημα του υπαλλήλου….)

Τι εννοούν ότι έως τους 40 βαθμούς θα δουλεύουν και μόλις χτυπήσει 40 θα φύγουν; Εδώ να τονίσουμε ότι με 37έως 38 βαθμούς κελσίου  και δεδομένα το ποσοστά υγρασίας η κατάσταση γίνεται αφόρητη όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ο οποίος καλεί τους εργαζόμενους να τηρούν όλα τα μέτρα για την προστασίας τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση τους ζητά να καλέσουν άμεσα τον Σύλλογο για να παρέμβει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.