Να παραμείνει η 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Επιστολή στους Βουλευτές του νομού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνέχεια του θέματος που αφορά την πιθανή μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου απέστειλε επιστολή στους τοπικούς Βουλευτές, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την εύρεση λύσεων παραμονής της Ταξιαρχίας στον νομό Μαγνησίας και να λάβουν θέση επί του ζητήματος για την αποτροπή οικονομικών επιπτώσεων κι υποβάθμισης της περιοχής.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου,  έπειτα από εκτενή συζήτηση με τα μέλη των  Διοικητικών Συμβουλίων του συνδικαλιστικού οργάνου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Εν. Βόλου και της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  που αφορά το θέμα μετεγκατάστασης του στρατοπέδου Στεφανοβικείου, σας ενημερώνουμε για τις επικείμενες οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή του Βόλου.

Οι επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών είναι ακόμη εμφανείς στην πόλη, ενώ η καταναλωτική κίνηση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ύφεσης με άρρηκτη συνέπεια  η εμπορική αγορά να παλεύει με οικονομικά αδιέξοδα. Ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και οι οικονομικές επιπτώσεις των καταστροφών καθίστανται τροχοπέδη στην ανάπτυξη και τη σταθεροποίηση της τοπικής αγοράς. Σε αυτή την οικονομική δυστοπία η πιθανή μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ ) Στεφανοβικείου Μαγνησίας θα αποτελέσει μέγιστο πλήγμα για την τοπική οικονομία, εφόσον  η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας και η μετακίνηση πολλών στρατιωτικών και των οικογενειών τους  θα αποτελέσει ένα αρνητικό αποτύπωμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σύμφωνα με παρατηρήσεις και στοιχεία οικονομικής συνεισφοράς  η διαμονή και εγκατάσταση πολλών οικογενειών, που υπηρετούν στο στρατόπεδο Στεφανοβικείου,   στην περιοχή μας είναι καθοριστικά ωφέλιμος παράγοντας για την κοινωνική κι οικονομική ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε σχετικό Δελτίο Τύπου ανέφερε ότι στηρίζει την πρόταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κουρέτα Ν, που αφορά σχέδιο απάντλησης των υδάτων του στρατοπέδου και την εξασφάλιση προϋποθέσεων για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών με την προώθηση των απαραίτητων έργων υποδομής για την προστασία του στρατοπέδου από ανάλογα φαινόμενα τα επόμενα χρόνια,  προκειμένου να επαναλειτουργήσει η μονάδα. Εκτός της πρότασης αυτής είναι σημαντική η δική σας συμβολή με προτάσεις και πιέσεις που δεν θα οδηγήσουν σε μια ακόμη παρακμή της τοπικής οικονομίας και του υποβάθμιση των περιοχών της Μαγνησίας.

Η  παραμονή του Στρατοπέδου στη Μαγνησία είναι υψίστης σημασίας κι οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις για την υπερπήδηση αυτού του σκοπέλου. Παρακαλούμε όπως εισάγετε τις δικές σας προτάσεις που πιθανόν να αφορούν άσκηση πίεσης για  την άντληση υδάτων ή την επανεγκατάσταση σε άλλη περιοχή της Μαγνησίας, όπως ο Άγιος Γεώργιος ή το Αερινό , περιοχές που έχουν συζητηθεί ως προτεινόμενες λύσεις.

Παρακαλούμε όπως ληφθεί βαρύνουσας σημασίας η παραμονή της 1ης ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου Μαγνησίας  τόσο για επιχειρησιακούς λόγους, όσο κυρίως για την αποφυγή επιδείνωσης της τοπικής οικονομίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.