Νάνσυ Καπούλα: Άμεση μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Την επικαιροποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης και την ηλεκτρονική χαρτογράφηση των περιοχών στο Δήμο Βόλου ώστε να εφαρμοστούν τα σχέδια σωστής και άμεσης εκκένωσης όταν απαιτηθεί, επεσήμανε η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα κατά την επίσκεψη της, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
Στη συνάντησή τους η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα με το Διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η τεχνολογία πρέπει να γίνει σύμμαχος στη διαχείριση των κρίσεων, το Συντονιστικό Όργανο φορέων να μην εξαντλείται σε μία μόνο σύσκεψη και να γνωρίζει ο κάθε φορέας πώς να παρέμβει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Βόλου θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
«Ακόμη και σ’ ένα αστικό περιβάλλον, όταν ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει για τις υποχρεώσεις του μπορεί να κινδυνεύσουν ζωές» υπογράμμισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό πυρκαγιάς στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου στη Νέα Ιωνία.
Επί του θέματος, ο κ. Πόζογλου σημείωσε πως τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα είναι σοβαρό πρόβλημα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού εγκυμονεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ αποτελούν και εστία μόλυνσης. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα απάντησε πως η διαδικασία είναι συγκεκριμένη σ’ αυτή την περίπτωση αρκεί να γίνεται έγκαιρα.
Για το λόφο της Γορίτσας, πρόσθεσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, χρειάζονται αντιπυρικές ζώνες και περιμετρικά του λόφου ένα μόνιμο υδροδοτικό δίκτυο το οποίο θα προχωρεί σε αυτόματη κατάσβεση, ενώ μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για άλλους πνεύμονες οξυγόνου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
«Τα αστικά δάση χρειάζονται καθαρισμό και είναι μέριμνα του Δήμου να περιφρουρήσει και να προφυλάξει αυτές τις περιοχές», συμπλήρωσε η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα.
Όσον αφορά το κτιριακό που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου εδώ και χρόνια, ο κ. Πόζογλου ζήτησε την άμεση μετεγκατάσταση της εκτός του κεντρικού ιστού της πόλης.
Στις προτάσεις που τέθηκαν είναι η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας στο Στρατόπεδο Γεωργούλα αλλά και το οικόπεδο στη θέση «Μαχαιρίτσα», για το οποίο απαιτείται μελέτη χωροθέτησης.
«Οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, στην πλειοψηφία τους είναι έμπειροι και μπορούν ν’ αποδώσουν περισσότερα από αυτά που φαίνεται τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, μπορούν να προχωρήσουν τη μελέτη, ούτως ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα για μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη θέση Μαχαιρίτσα», εξήγησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα.
Στην ερώτηση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σχετικά με την αποσυμφόρηση των παρκαρισμένων οχημάτων στο κέντρο του Βόλου και γενικότερα του κυκλοφοριακού, η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα απάντησε πως «η κατάσταση στο κέντρο είναι αφόρητη και πρέπει να γίνει εκ νέου ρύθμιση του κυκλοφοριακού, επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και να δοθεί κίνητρο στους εργαζόμενους τραπεζών, υπηρεσιών και καταστημάτων να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντί να καταλαμβάνουν μία θέση στάθμευσης για πολλές ώρες».
Τέλος, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα ενημέρωσε τους πυροσβέστες για το αίτημα των συνδικαλιστών της Αστυνομίας και του Λιμενικού να δημιουργηθεί ένας Παιδικός Σταθμός για τη φιλοξενία των παιδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.
Την υποψήφια Δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι εξής υποψήφιοι: Κ. Αναστασιάδου – Μωραϊτου, Β. Γιαννουλής, Τ. Δουλόπουλος, Π. Ζαρκάδας, Χ. Ιγγλέσης, Τ. Κλάρα, Φ. Κοκκινάρη, Γ. Κούγκουλας, Α. Κουτίνα, Δ. Κουτσός, Χ. Μαλιαχόβα, Β. Μήτρου, Γ. Ποθητός, Κ. Σαράφη, Δ. Σπάνιας, Ε. Σταθαράκος, Ν. Στεφάνου, Ν. Τσαλπαράς και Μ. Τσαμπάζης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.