Νάνσυ Καπούλα: Απουσιάζει η οργάνωση από τη Μακρινίτσα

Υπογράμμισε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου που επισκέφθηκε την περιοχή

Η ανάπτυξη του τουρισμού, η μείωση των τελών άρδευσης, η καθαριότητα, τα αδέσποτα, η ορθολογική διαχείριση του δάσους, η ποιότητα του νερού ύδρευσης και η αποκατάσταση της βατότητας αγροτικής και εσωτερικής οδοποιίας, ήταν ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα, με κατοίκους και επιχειρηματίες της Μακρινίτσας κατά την περιοδεία της στην περιοχή.
Όπως υπογράμμισε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, αυτό που λείπει από το Δήμο και έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Μακρινίτσας, είναι η οργάνωση.
Την επομένη των εκλογών, επεσήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, η πρώτη ενέργεια είναι ο ορισμός του μηχανικού που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την περιοχή της Μακρινίτσας
Αναφερόμενη στην ανάπτυξη του τουρισμού, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, τόνισε πως πρέπει να γίνουν ενέργειες ώστε να υπάρχει τουρισμός 365 μέρες το χρόνο και μ’ αυτόν τον τρόπο να μειωθεί και η ανεργία στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, το ποσοστό της οποία φτάνει το 30%.
Αυτό θα επιτευχθεί συμπλήρωσε, με επιπλέον προβολή της περιοχής μας και διεκδίκηση, δηλαδή να κάνουμε συμφωνίες με τους tour operator κάθε Οκτώβρη.
Βασική προϋπόθεση ωστόσο, είναι να βρίσκεται ο Δήμος στο πλευρό των επιχειρηματιών της περιοχής να κάνει το στρατηγικό σχεδιασμό και σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα της Περιφέρειας να ρυθμίζουν την κυκλοφορία τις ημέρες οπότε η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Σχετικά με τα τέλη άρδευσης, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως το κόστος νερού θα είναι μηδενικό δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο κίνητρο για την καλλιέργεια, δεδομένου πως υπάρχει επάρκεια και το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή διαχείριση.
Για τη χλωρίωση του νερού, εξήγησε πως πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα, όπως καθαρισμός των δεξαμενών δύο φορές το χρόνο και μετρήσεις της ποιότητας του νερού, αφού πρώτα αντικατασταθεί το παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, με χρήματα που υπάρχουν ήδη στο ταμείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, ένα έργο που πρόσφατα χάθηκε.
Η καθαριότητα, σημείωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα, βλέποντας τους κάδους να ξεχειλίζουν στην πλατεία του χωριού, πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να τοποθετηθούν πομποί στους κάδους που θα κάνουν ογκομέτρηση των απορριμμάτων, προκειμένου να γνωρίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας ποια δρομολόγια έχει να πραγματοποιήσει.
Για το θέμα της απαγόρευσης στην τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Πηλίου, ύστερα από παράπονα των παρευρισκόμενων κατοίκων, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα εξήγησε πως επιτρέπεται μεμονωμένα σε κάθε νοικοκυριό, αρκεί να μην καθρεπτίζεται ο Βόλος.
Για την αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων τόσο στην αγροτική, όσο και στην εσωτερική οδοποιία, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα κατέστησε σαφές πως οι εργολαβίες θα γίνονται με τα σημεία και όχι με τα χιλιόμετρα που γίνονται σήμερα από την παρούσα δημοτική αρχή.
Στο θέμα της ορθολογικής διαχείριση του δάσους, οι κάτοικοι ζητούν η εργολαβία να γίνεται τμηματικά και όχι ενιαία, όπως γίνεται από την παρούσα δημοτική αρχή η οποία τοποθέτησε εργολάβο για πέντε χρόνια και εκμεταλλεύεται το δάσος κατά το δοκούν, δίνοντας μόλις 200 τόνους ξύλα στο χωριό.
Για το θέμα αυτό η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα δεσμεύτηκε να εξετάσει τις διαδικασίες και τη σύμβαση μεταξύ Δήμου και εργολάβου.
Να κατασκευαστούν δημοτικές τουαλέτες στο κεντρικό πάρκινγκ στην είσοδο του χωριού, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες ζητούν οι επιχειρηματίες του κεντρικού πεζοδρόμου.
Όσον αφορά το Αρχοντικό Καραβέργου, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για τη μεταφορά του Κοινοτικού Καταστήματος και τη λειτουργία Πινακοθήκης, παρά την εξαγγελία της παρούσας Δημοτικής Αρχής ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Leader.
Ένα ακόμη από τα αιτήματά τους είναι η ανάπλαση της μικρής πλατείας μπροστά από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.
Διαμαρτυρίες υπήρξαν από την πλευρά των κατοίκων για την παιδική χαρά της Μακρινίτσας η οποία ξηλώθηκε από τη νυν δημοτική αρχή Μπέου, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ και σήμερα είναι γεμάτη αγριόχορτα και σκουπίδια στο κεντρικότερο σημείο του χωριού.
Τέλος, για τα αδέσποτα η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα κατέληξε πως πρέπει να γίνει καταγραφή του πληθυσμού, να εξασφαλιστεί φιλοξενία από εθελοντές καθώς οι θέσεις του δημοτικού καταφυγίου δεν επαρκούν και στη συνέχεια σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής να δημιουργηθεί δημοτικό κτηνιατρείο και να ξεκινήσουν οι μαζικές στειρώσεις.
Την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Ε. Αντωνίου, Γ. Γκουντέλιας, Δ. Καπουρνιώτης, Κουϊκούμη, Β. Μπάκου, Δ. Πέτσης, Δ. Ράμπος, Α. Σαρακατσιάνος, Ε. Σαρακατσιάνος και Τ. Στάμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.