Νάνσυ Καπούλα: Το Διμήνι θα ξεφύγει από το τέλμα που το οδήγησε η νυν δημοτική αρχή

Επίσκεψη της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου στην περιοχή

Τη συνεργασία των δημοτών σε επίπεδο Τοπικών Συμβουλίων και Δήμου για την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής και για θέματα καθημερινότητας, εξασφάλισε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα κατά την περιοδεία της στο Διμήνι, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.
Όπως υπογράμμισε προς τους κατοίκους η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα «η περιοχή σας έχει πολύ μεγάλη αξία, αλλά τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν έχει αξιοποιηθεί. Η καθημερινότητα πρέπει να είναι ισότιμη για όλους τους δημότες και να μην μας προβληματίζει. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται οργάνωση. Πρέπει να οργανώσουμε τον εξοπλισμό μας, το προσωπικό μας, το πρόγραμμά μας».
Σύμφωνα με την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα «από το Διμήνι θέλω ως Δήμος να φέρουμε ανάπτυξη και ν’ αυξήσουμε τα εισοδήματα. Έχετε το προτέρημα να υπάρχουν στην περιοχή σας αρχαιολογικοί οικισμοί που είναι μοναδικοί στην Ευρώπη και κανείς δεν έχει καταλάβει τα τελευταία χρόνια πώς μπορούν ν’ αξιοποιηθούν».
Εξηγώντας τον τρόπο που μπορεί συμβεί αυτό η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα είπε πως ένα χρόνο πριν, πρέπει να επισκέπτεσαι τα γραφεία των τουριστικών πρακτόρων, να καταθέτεις τις προτάσεις σου μεταφρασμένες και να πουλάς το προϊόν σου, ενώ ο Δήμος πρέπει να διασυνδεθεί με όλα τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα τάχθηκε υπέρ των εκδηλώσεων, που δίνουν ευκαιρία σε χορευτικούς συλλόγους, θεατρικές ομάδες και σχολεία ν’ ανθίσουν.
Αναφερόμενη στην κεντρική πλατεία, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μία κατάσταση νέων δεδομένων και να γίνει βιοκλιματική, γιατί το τσιμέντο δεν βοηθάει ούτε στη διάθεση, αλλά ούτε στο κλίμα της περιοχής.
Απόλυτα σύμφωνη βρήκε την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα η πρόταση κατοίκου να δημιουργηθεί Μουσείο, το οποίο θα φιλοξενήσει τα αρχαία της περιοχής, δίνοντας ώθηση μ’ αυτόν τον τρόπο στον τουρισμό.
Για το θέμα του φυσικού αερίου, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα εξήγησε πως ο Δήμος πρέπει να ζητήσει από την εταιρεία Φυσικού Αερίου να τοποθετηθεί κεντρικός αγωγός στην περιοχή, καταθέτοντας τον αριθμό των νοικοκυριών που επιθυμούν να συνδεθούν.
Σχετικά με την αγροτική οδοποιία, τόνισε πως οι εργολαβίες με την παρούσα Δημοτική Αρχή γίνονται με το χιλιόμετρο και όχι με τα σημεία, όπως θα έπρεπε, για τα κλαδέματα είπε πως δεν γίνονται γιατί ο εργολάβος κόβει ξύλα για να τα πουλήσει, ενώ για την έξαρση εντόμων και τρωκτικών κατέστησε σαφές πως δεν έχουν καθαριστεί ούτε απολυμανθεί τα φρεάτια την τελευταία πενταετία.
Σε ερώτηση κατοίκου τι ακριβώς θα κάνει συγκεκριμένα για το Διμήνι η νέα Δημοτική Αρχή, η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα απάντησε πως «πρέπει να εγγυηθούμε πως θα συμμαζέψουμε τον Δήμο για να υπάρχουν οι δυνατότητες ισότιμα για όλους».
Όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στο Διμήνι και το Παλιούρι τα οποία μένουν αναξιοποίητα, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος, το οποίο χρηματοδοτεί ημιτελή κτήρια και θα το εκμεταλλευτεί η νέα δημοτική αρχή στο έπακρον.
Τέλος, για το πρόβλημα της έλλειψης πεζοδρομίων στο Διμήνι, η κ. Ν. Καπούλα αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπλάσεων που στόχο έχει να αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους.
Την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι εξής υποψήφιοι: Χ. Αγκρή, Π. Γιαννακόπουλος, Τ. Δουλόπουλος, Φ. Καντόλας, Ν. Καπουράνης, Ν. Καπουρνιώτης, Τ. Κλάρα, Δ. Κουτσός, Κ. Λύγκος, Β. Μήτρου, Γ. Μιχαλόπουλος, Α. Μπισακός, Α. Μπραζιώτης, Γ. Παπαδημόπουλος, Ρ. Παπαευαγγέλου, Γ. Σκαρίμπας, Ζ. Σκαρίμπας και Δ. Σπάνιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.