Νέα επίθεση Μπέου κατά της Δικαιοσύνης και της οικογένειας Καρεκλίδη

Υποστηρίζει ότι η αγωγή του κατά του Ομίλου Καρεκλίδη απορρίφθηκε λόγω εξωθεσμικών παρεμβάσεων

Νέα επίθεση κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης εξαπέλυσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με αφορμή την απόρριψη της αγωγής που είχε καταθέσει σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου και Αρχιμήδη Καρεκλίδη, κάνοντας λόγο για εξωθεσμικές παρεμβάσεις και για πολιτικούς προστάτες, των οποίων όμως η επιρροή είναι πεπερασμένη! Εμφορούμενος μάλιστα από τα γνωστά δημοκρατικά του ιδεώδη, υπόσχεται ότι θα βάλει τέλος στη δημοσιογραφία που ασκεί η οικογένεια Καρεκλίδη κάνοντας λόγο ότι λειτουργεί καταστροφικά για την κοινωνία!

Σε δήλωσή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κ. Μπέος αναφέρει ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου ήταν συνέπεια εξωθεσμικών παρεμβάσεων και ότι η υπόθεση θα κριθεί σε ανώτερο βαθμό. “Η επιρροή, που φαίνεται πως έχουν οι πολιτικοί προστάτες της οικογένειας τοπικά, είναι πεπερασμένη και εξανεμίζεται όσο η κλίμακα της ιεραρχίας ανεβαίνει. Ευτυχώς για τη Δικαιοσύνη οι βολικοί και συγκαταβατικοί λειτουργοί της δεν ανθούν παντού και το δίκαιο στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδίδεται. Οπως θα συμβεί και στη δική μας περίπτωση, ακόμα και αν χρειαστεί να φθάσουμε στον Αρειο Πάγο” αναφέρει ο κ. Μπέος ο οποίος κατά τη συνήθη πρακτική του επιτίθεται στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης όταν οι αποφάσεις που εκδίδουν δεν του είναι αρεστές, ασκώντας τρόπον τινά έναν ιδιότυπο εκφοβισμό στέλνοντας τους και ένα μήνυμα για τις επόμενες υποθέσεις που θα κριθούν να εξετάσουν. Εκτός από τη Δικαιοσύνη όμως, ο κ. Μπέος καταφέρεται, για πολλοστή φορά, και κατά της οικογένειας Καρεκλίδη δηλώνοντας ότι “η ντροπή που αποτελεί η οικογένεια Καρεκλίδη για τη δημοσιογραφία του Βόλου θα φθάσει στο τέλος της”.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Μπέου:

Αδικαιολόγητος, από τα πράγματα, ο πανηγυρισμός των Καρεκλίδηδων, της γνωστής οικογένειας των φοροφυγάδων, που ζει παρασιτικά σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, για την αθώωση τους, σε πρώτο βαθμό, για την αγωγή που είχα καταθέσει σε βάρος τους για συκοφαντική δυσφήμιση. Η υπόθεση θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, όπως άλλωστε συνέβη και στο ποινικό μέρος της ίδιας υπόθεσης, όπου αν και αρχικά τέθηκε στο αρχείο με παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας παραπέμπεται στο ακροατήριο.

Η επιρροή, που φαίνεται πως έχουν οι πολιτικοί προστάτες της οικογένειας τοπικά, είναι πεπερασμένη και εξανεμίζεται όσο η κλίμακα της ιεραρχίας ανεβαίνει. Ευτυχώς για τη Δικαιοσύνη οι βολικοί και συγκαταβατικοί λειτουργοί της δεν ανθούν παντού και το δίκαιο στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδίδεται. Οπως θα συμβεί και στη δική μας περίπτωση, ακόμα και αν χρειαστεί να φθάσουμε στον Αρειο Πάγο.

Η ντροπή που αποτελεί η οικογένεια Καρεκλίδη για τη δημοσιογραφία του Βόλου θα φθάσει στο τέλος της. Αποτελεί δέσμευσή μου και ούτε οι ικεσίες ή οι εκβιασμοί είναι ικανοί να με σταματήσουν. Επιταγές, κάθε είδους, ΔΕΝ εκδίδονται.

Ας το έχουν αυτό υπόψη τους και εκείνοι που για διάφορους λόγους, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται, επιχειρούν να την συνδράμουν στο καταστροφικό για την κοινωνία έργο της.

Ακόμη και εκδίδοντας αποφάσεις όπου είναι φανερές οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Απάντηση του εκδότη της εφημερίδας “Μαγνησία” Αρχιμήδη Γ.Καρεκλίδη

Ουδεμία έκπληξη μας προκαλεί η αντίδραση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου με αφορμή την απόρριψη ακόμη μιας αγωγής σε βάρος της οικογένειάς μου. Θα μπορούσαμε να παραφράσουμε το γνωστό ρητό λέγοντας ότι “Αν η Δικαιοσύνη δεν συμφωνεί με τον Μπέο, τόσο το χειρότερο για τη Δικαιοσύνη”, διότι ως γνωστό το μέτρο του δικαίου το έχει ο Αχιλλέας Μπέος και όποτε οι αποφάσεις δεν ταυτίζονται με αυτό, τότε το ξαναμετράμε. Θα συμφωνήσουμε μαζί του ότι οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται στον ανώτερο δυνατό βαθμό όπως προβλέπεται άλλωστε από το δικαιακό μας σύστημα. Ο ανώτερος βαθμός όμως απόδοσης της Δικαιοσύνης δεν είναι ο Άρειος Πάγος, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που εδρεύει στο Στρασβούργο και τον διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι διαθέτοντας τόσο τα μέσα όσο και το σθένος να φθάσουμε μέχρις εκεί για να δικαιωθούμε. Στο μεταξύ γιατί αποφεύγει να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Λάρισας, παίρνοντας συνεχώς αναβολές στη μεταξύ μας υπόθεση για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, όπου έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων; Δεν έχει την ίδια πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί εκεί;

Στο μεταξύ θα ήθελα να του επισημάνω ότι είναι οξύμωρο μια οικογένεια η οποία ζει “παρασιτικά” στον Βόλο, να έχει τόσο μεγάλες “πλάτες” από πολιτικούς, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, με συνέπεια να εξασφαλίζει την εύνοια της Δικαιοσύνης και την “κάλυψη” από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά για να μη διωχθεί για τις οφειλές της στο Δημόσιο. Τα παράσιτα συνήθως ζουν στο περιθώριο και όχι στο επίκεντρο της κοινωνίας όπως εμείς. Δρουν στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο όπως εμείς. Εξίσου οξύμωρο είναι αυτό που αναφέρει περί ικεσιών και εκβιασμών που υφίσταται από την οικογένεια Καρεκλίδη. Δεν έχουμε λόγο ούτε να παρακαλέσουμε ούτε να εκβιάσουμε κανέναν. Αυτές οι πρακτικές είναι που ενδημούν στον χώρο του ποδοσφαίρου όπου και άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του. Ευτυχώς για τον ίδιο βρέθηκαν δικαστές με ήθος αξία και ακεραιότητα για να τον δικάσουν σε δεύτερο βαθμό, σε αντίθεση με εκείνους που τον καταδίκασαν πρωτόδικα στην υπόθεση Κοριοπολις. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και στην υπόθεση με τον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα, όπου είχε καταδικαστεί για απόπειρα εκβίασης, αλλά ευτυχώς βρέθηκαν και σ’ αυτή την περίπτωση δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα και απαλλάχθηκε τελικά.

Ο διακαής του πόθος να μας εξοντώσει κοινωνικά και οικονομικά δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, πέντε χρόνια που διοικεί αυτή την πόλη. Θεωρεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία θα τον διευκολύνει να επιτύχει τον στόχο του; Μήπως σκέφτεται να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στον Βόλο και να τοποθετήσει έναν νέο Γεωργαλά για να λογοκρίνει τα Μέσα Ενημέρωσης; Εδώ θα είμαστε για να το δούμε και αυτό. Σε κάθε περίπτωση εμείς στηριζόμαστε στα δικά μας πόδια και δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς πάτρωνες, όπως τα Μέσα που τον στηρίζουν τα τελευταία χρόνια και δεν του έχουν προσάψει το παραμικρό λάθος στον χειρισμό οποιουδήποτε θέματος που έχει να κάνει με τα προβλήματα της πόλης. Προφανώς κρίνουν ότι τα κάνει όλα σωστά. Αυτός και ο Πάπας!

Είναι απορίας άξιο πάντως γιατί ένας δήμαρχος ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του 57% των πολιτών του και γνωρίζει την αποθέωση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ασχολείται συνεχώς με τα “παρακμιακά” όπως τα χαρακτηρίζει Μέσα της οικογένειάς μου και απαντά στα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Μαγνησία”, η οποία, κατά τον ίδιο, δεν πουλά παρά 130 φύλλα. Προφανώς και ενοχλείται διότι η αλήθεια για τα πεπραγμένα του όπου και αν γράφεται, μετά διαχέεται με ταχύτητα φωτός. Το ζήτημα είναι να αποκαλυφθεί, άπαξ και γίνει αυτό, δεν τη σταματάει τίποτα. Η αναφυλαξία που νιώθει ο μεγάλος αυτός ηγέτης για οτιδήποτε διαφορετικό είναι ο πυρήνας της φασίζουσας συμπεριφοράς του που επιδεικνύει σε καθημερινή βάση, δικαιώνοντάς μας να σταθούμε κριτικά απέναντί του. Όσο μάλιστα διευρύνεται το φάσμα και ο αριθμός των θυμάτων αυτής του της συμπεριφοράς, τόσο μεγαλύτερη η δικαίωση. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας που δεν είναι άλλη από τον έλεγχο της εξουσίας.

Κλείνοντας να του δώσω μια υπόσχεση που αποδίδει την ενόχληση που μπορεί να νιώθει ένας μεγάλος ηγέτης όπως είναι ο ίδιος, από κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο, όπως θεωρεί ότι είμαστε εμείς: Θα είμαστε το κουνούπι που θα σε κρατάει ξάγρυπνο τα βράδια του καλοκαιριού και όχι μόνο…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.