Νέα φουσκωτό διασωστικό σκάφος απέκτησε το Λιμεναρχείο Βόλου

Με δωρεά εταιριών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι

Στα πλωτά μέσα του Λιμεναρχείου Βόλου εντάχθηκε από σήμερα το απόγευμα ένα καινούργιο πλωτή διασωστικό σκάφος, που είναι δωρεά δύο εταιριών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι και έσπευσαν να καλύψουν ένα κενό που υπήρχε. Με το νέο σκάφος τα στελέχη του Λιμεναρχείου Βόλου θα έχουν άμεση πρόσβαση σε οποιοδήποτε σημείο του Παγασητικού, ακόμη και με αέρα μέχρι 5 μποφόρ.

Η τελετή παράδοσης του σκάφους έγινε το απόγευμα στο χώρο έξω από το Λιμεναρχείο Βόλου, παρουσία του διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχου Χρήστου Κανάκη, της λιμενάρχη Βόλου, αντιπλοίαρχου Βασιλικής Κωνσταντά, των δωρητών και των οικογενειών τους, του προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας Κώστα Κυράνη, του προέδρου του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου Θωμά Κρητικού και μικρού αριθμού στελεχών του Λιμεναρχείου.

Ο Ηλίας Ορφανίδης, πρόεδρος αι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας North Aegean Slops, που δραστηριοποιείται στη διαχείριση των αποβλήτων πλοίων, αγόρασε για λογαριασμό του Λιμεναρχείου το σκάφος, και τόνισε ότι η δωρεά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, γίνεται σε αναγνώριση του πολύτιμου έργου που προσφέρει καθημερινά, και με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του.
«Η εταιρία μου κι εγώ προσωπικά, προσπαθούμε συνεχώς να είμαστε αρωγοί σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς που προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Στράτος Τσαλαμανιός, ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας Mylaki Shipping και Seaven Management Inc, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Βόλου από το 1988, στην ΑΓΕΤ Ηρακλής και μετέπειτα στην ΕΛΙΝΟΙΛ, που έχει στη δύναμή της 11 πλοία, τα 10 με Ελληνική σημαία, τόνισε ότι η εταιρία βοηθάει το Λιμενικό Σώμα πολλές φορές και στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλο για να προχωράμε. Ο ίδιος είπε ότι ανταποκρίθηκε στην ανάγκη που είχε το Λιμεναρχείο για το σκάφος για αγορά των οργάνων πλοήγησης και του ραντάρ, που έπρεπε να τοποθετηθούν, ώστε ένα λιμάνι σαν του Βόλου να διαθέτει ένα σύγχρονο σκάφος.

Μετά τον αγιασμό που έγινε από τον π. Θεόδωρο Μπαντάκα, η λιμενάρχης Βόλου, αντιπλοίαρχος Βασιλική Κωνσταντά έδωσε στοιχεία για το σκάφος που είναι μάρκας Mostro, έχει μήκος 6.5 μέτρα, είναι εξπλισμένο με μια κύρια εξωλέμβια μηχανή 115 ίππων (και εφεδρική 8 hp), έχει αυτονομία 80 μίλια, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 35 κόμβων και έχει πενταετή εγγύηση.
Σύμφωνα με την ίδια, το σκάφος που είναι εξοπλισμένο ε δορυφορικό σύστημα (ραντάρ), μπορεί να εκτελεί νυχτερινούς πλόες, ενώ προορίζεται για ελέγχους εντός του Παγασητικού, έρευνα και διάσωση, ενώ μπορεί να κινηθεί σε συνθήκες με ένταση ανέμου ως και 5 μποφόρ, ενώ απαιτεί μικρό αριθμό προσωπικού και είναι οικονομικό σε καύσιμα.

Η αξία του σκάφους είναι 30.000 ε περίπου και του εξοπλισμού του ((gps radar plotter), ανοξείδωτη κατασκευή – βάση τέντας και ναυτιλιακού εξοπλισμού του σκάφους είναι 8.000 €, ενώ ο Κωνσταντίνος Βλάχος, επιχειρηματίας προσέφερε το τρέιλερ για το φουσκωτό.

Το νέο σκάφος θα αντικαταστήσει ένα παλιότερο που ήταν δωρεά του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου το 2013 με προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου του Θωμά Κρητικού.

Η λιμενάρχης Βόλου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εταιριών για τη δωρεά τους και ευχήθηκε να βρεθούν και άλλοι μιμητές, όπως και τον π. Θ. Μπαντάκα που διαχρονικά βρίσκεται δίπλα στο Λιμεναρχείο και τις εταιρίες που πρόσφεραν αναψυκτικά και γλυκά για τον μπουφέ που στήθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.