Νέα Ιωνία: Δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά δύο δραστών

Χτύπησαν 54χρονο στο πρόσωπο και του έσπασαν, δόντια και σαγόνι

Δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, που είχε αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη, παρόλο που επρόκειτο για ναρκωτικά, άσκησε η εισαγγελέας υπηρεσίας κατά δύο ατόμων, που μετά από συμπλοκή, την Πέμπτη στη Ν. Ιωνία, είχαν στείλει έναν 54χρονο στο Νοσοκομείο.
Πρόκειται για έναν 47χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο Αλβανό, οι οποίοι είχαν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή και οι οποίοι ήδη κατηγορούνταν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας τους άσκησε συμπληρωματική δίωξη για ληστεία από κοινού, σε βάρος του παθόντα, άσχετα αν πρόκειται για ναρκωτικά, καθώς φέρεται ότι του πήραν να ναρκωτικά με τη βία. Η ληστεία έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα και είχε αποτέλεσμα τη βαριά σωματική κάκωση σε βάρος του 54χρονου.
Οι δύο δράστες μετά την απολογία τους στον ανακριτή, αργά το απόγευμα και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής τους και 1.000 € χρηματική εγγύηση ο καθένας.
Στο μεταξύ, ο 54χρονος, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου και θα υποβληθεί σε επέμβαση, γιατί από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε έσπασε μετακινήθηκε η γνάθος του, ενώ έχει κακώσεις στον εγκέφαλο και πάσχει από μετατραυματική αμνησία.
Οι αστυνομικοί, δέχτηκαν καταγγελία για επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων ατόμων, πήγαν στο σπίτι του 54χρονου, όπου εντόπισαν στην αυλή τον 23χρονο Αλβανό και τον 47χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα χλωρών φύλλων κάνναβης, βάρους 868 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την ποσότητα φύλλων, είχαν μαζέψει από δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ο 54χρονος θύμα στο σπίτι του.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 354 γραμμαρίων, μία συσκευασία με ποσότητα χλωρών φύλλων κάνναβης, βάρους 131 γραμμαρίων, καθώς και τρία καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,3 μέτρα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους 11,11 γραμμαρίων.
Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 50χρονος, που είναι Αλβανός και πατέρας του 23χρονου, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ο οποίος και κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.