Νέες αντιδράσεις μελών της Επιτροπής Πολιτών καταγγέλλοντας νέο φορτίο με 2.000 τόνους rdf

Στις 27 Ιουνίου εκδικάζεται αίτηση να μην φέρνει με καράβια η ΑΓΕΤ rdf στο λιμάνι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μελών της Επιτροπής Πολιτών καταγγέλλοντας σήμερα , το γεγονός ότι σύμφωνα με τους ίδιους, νέο φορτίο πλοίου με 2.000 τόνους rdf εκφορτώθηκε στο λιμάνι της τσιμεντοβιομηχανίας. Σήμερα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία με πανό, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών .
Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών Στ. Λημνιός “Είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας της ΑΓΕΤ να φέρει σκουπίδια από την Ιταλία και το σενάριο είναι σε εξέλιξη. Εμείς δεν το ανεχόμαστε αυτό που συμβαίνει και θα είμαστε πάντοτε μπροστά στην διαμαρτυρία. Προσδοκούμε να έρθει εκείνη η ημέρα που θα είμαστε τόσοι πολλοί που θα μπλοκάρουμε τις διαδικασίες. Στις 27 του μήνα θα εκδικαστεί η αίτησή μας να μην φέρνει με καράβια η ΑΓΕΤ με καράβια τα σκουπίδια στο λιμάνι .Μέχρι τότε δεν μπορούνε να κάνουμε κάτι άλλο γιατί η προσωρινή διαταγή που ζητήσαμε παύσης της μεταφοράς σκουπιδιών με πλοία απορρίφθηκε με γελοία επιχειρήματα κατά τη γνώμη μου. Ήταν φως φανάρι πως η ΑΓΕΤ παραβίαζε τους όρους αδειοδότησης αλλά η δικαιοσύνη, στάθηκε στο πλευρό του εργοστασιάρχη”.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Μαγνησίας Κ. Στεργίου, τόνισε ότι το ΚΚΕ από την αρχή έχει αναδείξει το ζήτημα αυτό είναι ενάντια κι οργανώνει κινητοποιήσεις για να σταματήσει η καρκινογόνα καύση που γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ που πάτησε πάνω στις αδειοδοτήσεις που έδωσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρει βαριές ευθύνες γιατί συνεχίζει αυτή την εγκληματική ενέργεια και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ μιλά με στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, η καύση δημιουργεί καρκινογόνα ατμόσφαιρα με βαριές συνέπειες για την υγεία των πολιτών και ιδίως των νέων ανθρώπων, καθώς υπάρχει η πιθανότητα καρκινογενέσεων σε βάθος χρόνου. Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της για την αδειοδότηση αλλά κατήγγειλε ότι με τη στάση της η κυβέρνηση, δείχνει με ποιους είναι, με τους βιομηχάνους στους οποίους κάνει ότι τους ζητήσεις. Τέλος χαρακτήρισε επίκαιρη την σημερινή εκδήλωση του κόμματος για το θέμα.

Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με την Πλεύση Ελευθερίας Γιάννης Κάιρας δήλωσε ότι “Είμαστε από την πρώτη στιγμή μέλη της Επιτροπής Αγώνα. Βλέπουμε να ξεφορτώνεται άλλο ένα φορτίο καρκίνου στους πολίτες του Βόλου. Μια πολιτική γνωστή κατά κανόνα από τον ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, Ψηφισμένα και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί από το σύνολο του βολιώτικου λαού”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.