Νέο παμβολιώτικο συλλαλητήριο τον Φεβρουάριο και αποκλεισμός του εργοστασίου

Μεγάλη η ανταπόκριση φορέων χθες, στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών

Νέες, εξίσου δυναμικές κινητοποιήσεις όπως στο παρελθόν, που όπως σχεδιάζονται θα περιλαμβάνουν και νέο παμβολιώτικο συλλαλητήριο, όπως και μαθητικό- εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, μέσα στον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, από φορείς και πολίτες, έχοντας στο «στόχαστρο», τόσο το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ για την καύση rdf, όσο και το δήμο Βόλου για την πρόθεσή του, να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής srf. Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών» και την συμμετοχή φορέων της πόλης, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ΤΕΕ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, παρατάξεις όπως η ¨Μαζί για το Βόλο» και «Δρόμοι Συνεργασίας», το ΠΑΜΕ, η δημοτική κίνηση «Βόλου Κοινωνία», καθηγητές, δάσκαλοι, πανεπιστημιακοί, κα.

Στη σύσκεψη φορέων καταγγέλθηκαν για τη στάση που έχουν δείξει μέχρι σήμερα όπως τονίστηκε, οι βουλευτές του Νομού, με εξαίρεση τον κ. Κ. Στεργίου. Οι κινητοποιήσεις κάθε μορφής θα είναι η απάντηση και στην Κυβέρνηση που μέσω του κ. Φαμέλου «καλύπτει» την ΑΓΕΤ, όπως τονίστηκε, ενώ εάν χρειαστεί θα ακολουθηθούν και νομικές ενέργειες, τόσο κατά της Περιφέρειας, όσο και κατά του Δήμου Βόλου. Στο στόχαστρο βρέθηκε και η Αποκεντρωμένη με τον Νίκο Ντίτορα για τη στάση του.

Όποιος αντιδρά, στοχοποιείται από τον Αχ. Μπέο

Ιδιαίτερη συζήτηση, έγινε για τον Δ. Βόλου και τη πολιτική του για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών, αλλά και τη στάση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού καθώς και η ΑΓΕΤ, που όπως τονίστηκε δεν παράγει τσιμέντο αλλά σκουπίδια… Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του Δήμου Βόλου, χαρακτηρίστηκαν εγκληματικές και της Περιφέρειας υποκριτικές, ενώ καταγγέλθηκε και το γεγονός ότι τα μέλη της Επιτροπής και όποιος άλλος στην πόλη αντιδρά για την μόλυνση στοχοποιείται από τον Αχ, Μπέο.

Νέα συλλαλητήρια

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εάν οργανωθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου και παμβολιώτικο συλλαλητήριο, πιθανόν για τις 6 Απριλίου. Στο πρώτο συλλαλητήριο, θα γίνει συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Βόλου και έπειτα πορεία προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ με συμβολικό αποκλεισμό. Στη συνάντηση μετείχε και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου που νομίζει ότι στη ζωή όλα λύνονται με λαμπάκια και λουλουδάκια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.