Νέο ράπισμα της Δικαιοσύνης στον Αχιλλέα Μπέο – Απορρίφθηκε αγωγή κατά Γ. και Α. Καρεκλίδη

Αναγνωρίζεται δικαστικά η υβριστική και αυταρχική του συμπεριφορά!

Νέο ράπισμα από την Ελληνική Δικαιοσύνη δέχθηκε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, καθώς ακόμη μία αγωγή σε βάρος της οικογένειας Καρεκλίδη απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν 12/10-3-2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών) η αγωγή που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη και του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Ένα» Αρχιμήδη Καρεκλίδη με την οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την προσβολή της προσωπικότητάς του από αναφορές που έκανε ο Γιώργος Καρεκλίδης στη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στις 23 Μαρτίου 2018, με αφορμή την επίσκεψη της τότε τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκης Κεραμέως, απορρίφθηκε ως ουσιαστικά αβάσιμη.

Οι αναφορές του Γ.Καρεκλίδη είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι πολιτικοί που επισκέπτονται την πόλη του Βόλου, δεν συναντούν, ως είθισται από την εθιμοτυπία, τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του προβλήματα της πόλης. Το Δικαστήριο έκρινε ότι όλες οι αναφορές του Γ.Καρεκλίδη ήταν αληθείς ενώ οι αξιολογικές κρίσεις που έγιναν ήταν στο πλαίσιο του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και της ελευθερίας του Τύπου. Με την απόφαση του ΜΠΒ όμως αναγνωρίζεται και η αυταρχική και υβριστική συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση …«σχετικά δε με τη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν το δήμο, αποδεικνύεται, ότι σε αρκετές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλου, ήτοι του κατεξοχήν προορισμένου προς τούτο χώρο, ο ενάγων έχει πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια, επιδεικνύοντας μη συνάδουσα στη θεσμική του ιδιότητα συμπεριφορά, και δη υβριστική και αυταρχική, αποτρέποντας τη διεξαγωγή συζήτησης επί ζητημάτων τεθέντων από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και απευθύνοντάς τους, μεταξύ άλλων, τις φράσεις «λαμόγιο», «ξεφτίλα», «τενεκέ», «χοντρή», «θα σου έλεγα τι να πας να κάνεις αλλά…», «θα σε έλεγα καργιόλα αλλά κι αυτές έχουν κάποια αξία», «μπαχαλάκη», «γελοίο υποκείμενο», «άντε πήγαινε να βράσεις κανένα αυγό. 40 χρόνια διαλύσατε την πόλη. Όξω» Σημειωτέον ότι υβριστικές επιθέσεις έχει εξαπολύσει ο ενάγων σε εργαζόμενους του δήμου, αποκαλώντας τους «κοπρόσκυλα», «τιποτένιους», «άθλιους», «τεμπέληδες» και «κουφάλες» και σε δημοσιογράφους με τις φράσεις «δημοσιογραφικό σκουπίδι», «τσούλα της δημοσιογραφίας» και «νάνε», υιοθετώντας μάλιστα και τη φράση «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», περιστατικά που δεν αμφισβητούνται ειδικά από αυτόν, ο ίδιος μάλιστα σε συνέντευξή του έχει παραδεχθεί την αθυροστομία του, αποδίδοντάς την στην πολύωρη ενασχόλησή του για το δήμο. Εξάλλου, σε σχέση με την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν το δήμο, σε μεταγενέστερο της εκπομπής χρόνο και με αφορμή την επίσκεψη στο Βόλο του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, ο ενάγων, δήλωσε ότι: «προσωπικά απέχω από κάθε επαφή με οποιονδήποτε πολιτικό απατεώνα με όσα έχουν συμβεί…με όλα αυτά που έχουν συμβεί στην πατρίδα μου το λιγότερο που μπορώ να τους αποκαλέσω είναι πολιτικοί απατεώνες…Κανένας από αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες δεν μπορεί να προσφέρει στην πόλη μου τίποτα, παρά μόνο υποσχέσεις αέρα…Δεν νομιμοποιώ κανέναν από τους πολιτικούς στην πόλη του Βόλου…».

Εν κατακλείδι ο κ. Μπέος καταδικάστηκε να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα των δύο εναγόμενων Γιώργου και Αρχιμήδη Καρεκλίδη, ήτοι 1260 ευρώ. Οι εναγόμενοι Γιώργος και Αρχιμήδης Καρεκλίδης παραστάθηκαν δια του δικηγόρου Βόλου, Νίκου Μόσχου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.